Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σταθερός «φρουρός» των Γιορτών Παλιάς Πόλης ο Ερυθρός Σταυρός

Σταθερός «φρουρός» των Γιορτών Παλιάς Πόλης ο Ερυθρός Σταυρός

0

Αναλαμβάνει την υγειονομική κάλυψη για 26η χρονιά

Ζ. Μεμέτ Αλή: «Ευχαριστούμε τον Δήμο Ξάνθης, το Κέντρο Πολιτισμού, όπως κι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εμπιστοσύνη τους!»

 

Σε ρυθμούς προετοιμασιών κινείται η Ξάνθη με σκοπό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της φετινής διοργάνωσης των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Στις 17 Αυγούστου προηγήθηκε η ανάθεση αρμοδιοτήτων μετά από σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων στο Δημαρχείο της πόλης. Συνεπώς, η Δημοτική Αρχή, το Κέντρο Πολιτισμού, όπως και οι Σύλλογοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, προκειμένου να χαρίσουν διασκέδαση, χαρά, χορό και μουσική.

Προκειμένου όμως, η διασκέδαση να συνοδεύεται και από ασφάλεια, για μια ακόμη χρονιά το περιφερειακό τμήμα Ξάνθης του Ερυθρού Σταυρού αναλαμβάνει την υγειονομική κάλυψη, με συνέπεια και πλήρη κατάρτιση των εθελοντών του, που δίνουν ανελλιπώς το παρών στις εκδηλώσεις.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης του Ε.Ε.Σ στο Παράρτημα Ξάνθης, Ζεκή Μεμέτ Αλή μιλώντας στο «Ε» για τη συμμετοχή εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού στη διοργάνωση, τονίζει: «Για 26η χρονιά το Παράρτημα Ξάνθης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα αναλάβει την υγειονομική κάλυψη κατά τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Ο 7ος Παιδικός Σταθμός(πλησίον της Μητρόπολης) θα λειτουργήσει ως σταθμός πρώτων βοηθειών. Ειδικότερα, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ θα μεριμνήσει ώστε να παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε περιστατικά που χρήζουν διακομιδής».

«Για 26η χρονιά αναλαμβάνουμε το κομμάτι της υγειονομικής κάλυψης και των υπηρεσιών κάλυψης έκτακτων αναγκών στις Γιορτές Παλιάς Πόλης»
Ζεκή Μεμέτ Αλή
Διευθυντής Εκπαίδευσης του Ε.Ε.Σ στο Παράρτημα Ξάνθης

Πεζοπόρα Περίπολα και τηλεπικοινωνίες

Επίσης, ο κ. Ζεκή δεν παραλείπει να αναφερθεί στα πεζοπόρα περίπολα που θα απασχολήσουν πάνω από 30 εθελοντές και θα έχουν υπηρεσία σε καθημερινή δράση. Αναντίρρητα, το έργο τους θα διευκολυνθεί με το σύστημα τηλεπικοινωνίας που θα υποστηρίζει την συνεχή και έγκαιρη ενημέρωση προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν επιδείνωση σοβαρών περιστατικών ,αλλά συνάμα και με στόχο να προληφθούν λιγότερο σοβαρά.

 

Δύο ομάδες: Υγειονομικής κάλυψης και έκτακτης ανάγκης

Καταληκτικά, ο ίδιος υπογραμμίζει: «Το υγειονομικό κομμάτι θα απασχολήσει 24 άτομα ενώ η ομάδα έκτακτων αναγκών συνολικά 16.Επιπλέον,αναλαμβάνουμε και την ενημέρωση των Συλλόγων που θα λάβουν μέρος με σκοπό να αποφευχθούν πιθανά τραύματα».

Ο κ. Ζεκή Μεμέτ Αλή ως Διευθυντής Εκπαίδευσης του Ε.Ε.Σ στο Παράρτημα Ξάνθης  ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Ξάνθης, το Κέντρο Πολιτισμού, όπως κι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό του Παραρτήματος!

 

Χρύσα Κιατίπη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 15ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) στην Ξάνθη

Θα πραγματοποιηθεί απο τις 19 έως τις 21 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστ…