Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Κουτσό

Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Κουτσό

0
koinoniko_pantopoleio1

Ο δήμος Αβδήρων ιδρύει Κοινωνικό Παντοπωλείο και Ξενώνα στον πρώην παιδικό σταθμό του Κουτσού  

Μοιράζεται καθημερινά φαγητό σε απόρους από τους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου

Το κοινωνικό του πρόσωπο «φωτίζει» ο δήμος Αβδήρων αναλαμβάνοντας δράσεις στον κοινωνικό τομέα προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει τις τρέχουσες ανάγκες σε σίτιση και στέγαση των πιο ευπαθών οικονομικά κοινωνικών ομάδων από τους δημότες του που έχουν οδηγηθεί σε φτωχοποίηση λόγω μακροχρόνιας ανεργίας ή άλλων συνθηκών που αποτελούν το αιτιατό αποτέλεσμα της κρίσης. Έτσι με απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιο έχει συσταθεί ο Κέντρο Αλληλεγγύης του Δήμου Αβδήρων το οποίο θα στεγαστεί στο καινούργιο κτίριο του Παιδικού Σταθμού στο Κουτσό και το οποίο δεν χρησιμοποιείται από τότε που έκλεισε ο Παιδικός του Κουτσού λόγω έλλειψης παιδιών.
Αλληλεγγύη με Κοινωνικό Παντοπωλείο και ξενώνα στο Κουτσό
Όπως μας πληροφόρησε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης ο οποίος χθες το μεσημέρι επισκέφτηκε τον κτίριο του Παιδικού στο Κουτσό μαζί με τον αντιδήμαρχο Σελέρου κ. Μπηρόλ που έχει την αρμοδιότητα της λειτουργίας του Κέντρου Αλληλεγγύης, η αναγκαιότητα σύστασης αυτών των κοινωνικών δομών υπαγορεύτηκε από τις περιστάσεις καθώς ο δήμος έχει πολλούς ανέργους και αυξάνονται συνεχώς οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα: «Αποφασίσαμε να ιδρύσουμε ένα Κοινωνικό Παντοπωλείο και να βοηθήσουμε έτσι τους δημότες μας που έχουν ανάγκη τα βασικά τρόφιμα. Παράλληλα υπάρχει η υποδομή σε κουζίνα και μπάνιο στο κτίριο που λειτουργούσε ο Παιδικός και έτσι αποφασίσαμε τη δημιουργία δύο ξενώνων για άνδρες και γυναίκες. Στο δήμο μας δεν υπάρχουν άστεγοι όμως καλύτερα εμείς να είμαστε προετοιμασμένοι…», επισημαίνει ο κ. Τσολακίδης.  
Μοιράζεται καθημερινά φαγητό σε απόρους από τους Παιδικούς Σταθμούς
Ο κ. Μπηρόλ ήδη έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να βρει χορηγούς για το Κοινωνικό Παντοπωλείο απευθυνόμενος στους καταστηματάρχες του δήμου ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα και να ξεκινήσει η λειτουργία του. Παράλληλα έχει ξεκινήσει και η συγκέντρωση ρούχων τα οποία θα μοιράζονται σε απόρους. Επίσης σ’ ότι αφορά στο θέμα της σίτισης έχει ήδη ξεκινήσει από τους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου οι οποίοι έχουν εντάξει στην καθημερινό τους μενού περίπου 20 μερίδες φαγητό που διανέμονται σε απόρους. Ο κ. Τσολακίδης διευκρίνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του δήμου να δημιουργήσει Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο καθώς όπως είπε οι ανάγκες των απόρων δημοτών του σε Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη μπορούν να καλυφθούν από τον Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Μητρόπολης Ξάνθης το οποίο και στηρίζει ο δήμος Αβδήρων.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…