Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Δύο απουσίες κι ένας… σύμμαχος για την Ξάνθη

Δύο απουσίες κι ένας… σύμμαχος για την Ξάνθη

0
fasi

Υπέρ της ξανθιώτικης ομάδας η προϊστορία των αναμετρήσεων με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι

Τέσσερις δύσκολοι αγώνες μέχρι το τέλος του Α’ γύρου      

   
Μία τετράδα δύσκολων αναμετρήσεων έχει στο πρόγραμμα της η Skoda Ξάνθη, από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθούν πολλά για την πορεία της στη συνέχεια.
Το «δύσκολοι αγώνες» βέβαια είναι φέτος η καθιερωμένη έκφραση για τα παιχνίδια της ξανθιώτικης ομάδας καθώς μέχρι στιγμής σε κανένα παιχνίδι δεν έδειξε το καλό της πρόσωπο ώστε να έχει το «πάνω χέρι» εκ των προτέρων.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας δεν υπάρχει σταθερότητα, με την Ξάνθη να έχει πετύχει στο γήπεδο της δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες, ενώ μακριά από αυτό τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.
Οι επόμενοι τέσσερις αγώνες της Ξάνθης μέχρι το «φινάλε» του Α’ γύρου:
12η αγωνιστική
Σάββατο 24/11/2012
Ατρόμητος Αθ. – Skoda Ξάνθη
13η αγωνιστική
Σάββατο 01/12/2012
Skoda Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης
14η αγωνιστική
Κυριακή 09/12/2012
Skoda Ξάνθη – Πανιώνιος
15η αγωνιστική
Κυριακή 16/12/2012
Άρης – Skoda Ξάνθη  
Προετοιμασία με δύο απουσίες  
Προς το παρόν το ξανθιώτικο συγκρότημα στρέφει την προσοχή του στον επερχόμενο εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο Αθηνών.
Εκεί όπου η Skoda Ξάνθη θα παρουσιαστεί με σημαντικές απουσίες, ειδικότερα στη μεσαία γραμμή.
«Εκτός μάχης» εξάλλου για το παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής στο γήπεδο του Περιστερίου είναι οι Ντάνι (τραυματίας) και Φλίσκας (τιμωρημένος λόγω κόκκινης κάρτας στο προηγούμενο ματς), ενώ η «λειψανδρία» εναλλακτικών λύσεων στη θέση όπου αγωνίζονται οι παραπάνω παίκτες είναι αυτή που προβληματίζει περισσότερο το Νίκο Κωστένογλου.
Ο 42χρονος τεχνικός όπως όλα δείχνουν θα δώσει φανέλα βασικού στον Γκατσολάρι (αγωνίστηκε και στο παιχνίδι στα Ιωάννινα για ένα ημίχρονο) για να καλύψει τη θέση του αμυντικού μέσου, ενώ λιγοστές πιθανότητες συγκεντρώνει και ο Θόδωρος Τορομανίδης, ο οποίος μέχρι στιγμής βρέθηκε σε προηγούμενες αποστολές χωρίς όμως να πάρει χρόνο συμμετοχής σε επίσημο αγώνα.
Στις υπόλοιπες θέσεις της 11άδας η κατάσταση είναι καλύτερη μιας και δεν υπάρχουν επιπλέον απουσίες, ενώ και ο Καζούμπα που τις προηγούμενες ημέρες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα χθες προπονήθηκε κανονικά.
Στη χθεσινή προπόνηση ο Νίκος Κωστένογλου έριξε το βάρος στις ασκήσεις κατοχής. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τακτική και παιχνίδια σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πιθανότερη 11άδα για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι οι Λοντίγκιν (τέρμα), Βάλλας – Κομεσίδης (ή Γούτας) – Μπέρτος – Μπαξεβανίδης (άμυνα), Γκατσολάρι – Βασιλακάκης – Μάνταλος (κέντρο), Μαρσελίνιο – Πλατέλλας (ή Ονουάτσι) στα πλάγια της επίθεσης και στηνκορυφή αυτής ο Μαρκόφσκι.  
Με «σύμμαχο» την προϊστορία η Ξάνθη!  
Υπέρ της Ξάνθης είναι η σύντομη προϊστορία των αποτελεσμάτων στα παιχνίδια με τον Ατρόμητο Αθηνών, στην έδρα του Περιστερίου.
Σε επτά αναμετρήσεις (σε πρωτάθλημα – κύπελλο), η Ξάνθη έχει φύγει με το «διπλό» τρεις φορές, ενώ δύο φορές νικητές ήταν οι γηπεδούχοι και άλλα δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.
Αναλυτικά η προϊστορία των αναμετρήσεων:
Κύπελλο Ελλάδας 2003/2004: Ατρόμητος – Skoda Ξάνθη 0-3
Α’ Εθνική 2005/2006: Ατρόμητος Αθ. – Skoda Ξάνθη 0-1
Super League 2006/2007: Ατρόμητος Αθ. – Skoda Ξάνθη 3-3
Super League 2007/2008: Ατρόμητος Αθ. – Skoda Ξάνθη 2-3
Super League 2009/2010: Ατρόμητος Αθ. – Skoda Ξάνθη 1-0
Super League 2010/2011: Ατρόμητος Αθ. – Skoda Ξάνθη 1-1
Super League 2011/2012: Ατρόμητος Αθ. – Skoda Ξάνθη 1-0

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός

Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει κόσμο το γήπεδο του Βόλου, σύμφωνα με τον π…