-500 γρ. ζυμαρικά (μακαρόνια ή ταλιατέλες)
-1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
-200 γρ. καρότα, σε κυβάκια
-150 γρ. σπαράγγια, σε κομμάτια 2-3 εκ.
-150 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
-200 ml κρασί, λευκό, ξηρό
-150 γρ. φινόκιο, σε κυβάκια
-150 γρ. σπανάκι φρέσκο, κομμένο
-1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
-ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
-70 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
-100 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
-80 ml ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο σε 50 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα καρότα, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τα σπαράγγια και τον αρακά και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.
Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, προσθέτουμε το φινόκιο και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον μάραθο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε σε πιάτα και ρίχνουμε σε κάθε πιάτο παρμεζάνα, φουντούκια και λίγο ελαιόλαδο.