Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

0

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η 2η του Απρίλη και η Στέγη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Δήμου Ξάνθης δεν θα μπορούσε να μη διοργανώσει και φέτος κάτι διαφορετικό…

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, οι εκδηλώσεις για το παιδικό βιβλίο, απευθυνόμενες σε όλα τα παιδιά είναι αρκετές, με αποκορύφωμα την Κυριακή 3 Απριλίου όπου στις έντεκα το πρωί στην Κεντρική Πλατεία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα δημιουργικό πρωινό.

Το πρόγραμμα άλλωστε είναι πλούσιο…περιλαμβάνει εικαστικά εργαστήρια, μουσικοκινητικά παιχνίδια από ειδικούς εμψυχωτές- παιδαγωγούς αλλά και το κουκλοθέατρο «Η Ειρήνη» του Αριστοφάνη με την συμμετοχή των παιδιών.

Στην Κεντρική Πλατεία επίσης θα λειτουργεί έκθεση παιδικά βιβλίου από τα βιβλιοπωλεία της πόλης μας.

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Παιδικό της Τμήμα που στεγάζεται στο κτήριο της Στέγης, για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, αφιερώνει μια ημέρα αποκλειστικά στις παιδικές δραστηριότητες. Αυτή την ημέρα μια ομάδα παιδαγωγών στην Κεντρική Πλατεία θα απασχολεί τα παιδιά που θα βρεθούν εκεί» τόνισε ο Πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών του Δήμου Ξάνθης κ. Ιορδάνης Ελευθεριάδης.

Τα παιδιά άλλωστε που επισκέπτονται την παιδική βιβλιοθήκη σύμφωνα με τον πρόεδρο της Στέγης περιμένουν με ανυπομονησία αυτή την ημέρα.

Και όπως μας είπε, είναι πολλοί οι μικροί μαθητές που βρίσκονται στον χώρο της διαβάζοντας κάποια από τα βιβλία ή παίζοντας με ειδικά παιχνίδια.

«Τα παιδιά περνούν όμορφα και δημιουργικά τον χρόνο τους όταν βρίσκονται στην Παιδική Βιβλιοθήκη και αυτός είναι ο στόχος μας» προσθέτει.

Τα παιδιά άλλωστε θα πρέπει από την μικρή ακόμη ηλικία να αγκαλιάσουν το βιβλίο, να μεγαλώσουν μ’ αυτό, βλέποντας έναν ολόκληρο κόσμο να ανοίγεται μπροστά τους….

«Το βιβλίο θα πρέπει να γίνει φίλος του παιδιού…να μάθουν να διαβάζουν και να παρακολουθούν και από μια διαφορετική οπτική τα πράγματα…να μαθαίνουν να κρίνουν μέσα από το βιβλίο…».

Όλα τα παιδιά λοιπόν είναι καλεσμένα στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Κεντρική Πλατεία για να διασκεδάσουν, να παίξουν, να διαβάσουν, να ζωγραφίσουν και να μάθουν…

Και σε περίπτωση που ο καιρός δεν βοηθήσει…η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε έναν άλλο χώρο, εξίσου ζεστό και φιλόξενο…στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, στο ισόγειο της Στέγης.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοίρασαν… την πίτα του Νομαρχιακού προεδρείου

Συμπιλίδου, πρόεδρος, Χατζημεμίς Τουρκές Αντιπρόεδρος, Στάντζιου γραμματέας. Συμπιλίδου: «…