500 γρ. τσουρέκι κομμένο σε κύβους 2 εκ.
1 ½ φλ. γάλα
1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
1 γερή πρέζα αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο ξυσμένο
1 φλ. λευκή ζάχαρη
4 αβγά
3 κρόκοι αβγών
8 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 1Χ1 εκ.
⅔ φλ. καστανή ζάχαρη
½ φλ. βούτυρο
2 δόσεις βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος 24Χ24 εκ. (ή στρογγυλό αναλόγου χωρητικότητας). Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου, απλώνουμε το τσουρέκι και το ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να πάρει καφέ χρώμα. Μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελωθούν και η ζάχαρη να γίνει σαν πυκνό σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη. Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανιλίνη και το αλάτι και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 -7 λεπτά -δεν πρέπει να βράσει το μείγμα. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αβγά, τους κρόκους των αβγών, τη λευκή ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το τσουρέκι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα γάλα-κρέμα γάλακτος στο μπολ με το τσουρέκι, ανακατεύοντας καλά. Aφήνουμε το μείγμα να μείνει 2 ώρες. Μεταφέρουμε το μείγμα των μήλων στο πυρίμαχο σκεύος που έχουμε ετοιμάσει και το γέρνουμε προσεκτικά, να πάει η καραμέλα στα τοιχώματα και προσπαθώντας να μείνουν τα μήλα στον πάτο του σκεύους. Ρίχνουμε το μείγμα του τσουρεκιού και ψήνουμε για 45-60 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η πουτίγκα. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το γλυκό 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας προσεκτικά τη φόρμα σε πιατέλα.