1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
1 κιλό κρεμμύδια, για στιφάδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ κ.γ. μπαχάρι
1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
100 ml κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
3 φύλλα δάφνης
Αλάτι, Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια για στιφάδο και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Έπειτα, προσθέτουμε τις σουπιές, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, το κύμινο, ανακατεύουμε εκ νέου και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Κατόπιν, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα κονκασέ, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Τέλος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσέχουμε να ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρουμε τις σουπιές στιφάδο ζεστές.