- 300 γρ. σπαγγέτι
- 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι ρόκα, χωρίς ρίζες και φύλλα, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 75 γρ. τυρί ρικότα
- 125 ml ξηρό λευκό κρασί
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ρίχνετε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό που έχετε προηγουμένως αλατίσει και τα σιγοβράζετε για 10 με 12 λεπτά. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε ελαφρώς το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει. Προσθέτετε τη ρόκα, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί η ρόκα. Στη συνέχεια, προσθέτετε το τυρί ρικότα και το κρασί, και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ρικότα και να αναμειχθεί ομοιόμορφα με τη ρόκα.
Σουρώνετε τα σπαγγέτι, τα ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτετε το μείγμα της ρόκας. Ανακατεύετε καλά.
Συμβουλές: Η ρόκα είναι ένα μεσογειακό φυτό με έντονη, ελαφρώς πιπεράτη γεύση. Τα φύλλα της είναι κατάλληλα για σαλάτες και για φαγητά με ζυμαρικά. Αντί για ρόκα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπανάκι, αλλά στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο πιπέρι.