Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μπάσκετ: «Συγκάτοικοι» στην 1η θέση Ασπίδα και Αρίωνας

Μπάσκετ: «Συγκάτοικοι» στην 1η θέση Ασπίδα και Αρίωνας

0
aspida_andriko_2012-empros

Εντυπωσιάζουν οι ξανθιώτικες ομάδες στο πρωτάθλημα ανδρών της περιφέρειας

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής και η βαθμολογία  

«Συγκάτοικοι» στην 1η θέση της βαθμολογίας (χωρίς όμως να έχουν κάνει το ¨ρεπό¨ τους) είναι οι δύο ξανθιώτικοι σύλλογοι που εκπροσωπούν την Ξάνθη στο περιφερειακό πρωτάθλημα ανδρών μπάσκετ.
Ασπίδα και Αρίων Ξάνθης συνέχισαν με νίκες την 4η αγωνιστική κι έτσι παρέμειναν αήττητοι και οδηγοί της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής (όμιλος Θράκης):
Αρίωνας Ξάνθης – ΑΕ Κομοτηνής 83-60
Ασπίδα Ξάνθης – Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης 83-50
Σπάρτακος Διδυμοτείχου – Φιλία Ορεστιάδας 41-67
Έβρος Σουφλίου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 46-80
ΡΕΠΟ είχε η Θύελλα Φερρών  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ασπίδα Ξάνθης 8
2. Αρίωνας Ξάνθης 8
3. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 6*
4. Φιλία Ορεστιάδας 6
5. ΑΕ Κομοτηνής 5
6. Θύελλα Φερρών 4*
7. Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης 4*
8. Έβρος Σουφλίου 4
9. Σπάρτακος Διδυμοτείχου 3*
* Με αστερίσκο οι ομάδες που έχουν πραγματοποιήσει το ρεπό τους.  
Επόμενη (5η) αγωνιστική
Σάββατο 03/11/2012
17.00: Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης – Αρίων Ξάνθης
17.00: ΑΕ Κομοτηνής – Σπάρτακος
17.00: Φιλία Ορεστιάδας – Θύελλα Φερρών
19.00: Εθνικός Αλεξ/πολης – Ασπίδα Ξάνθης
Ρεπό: Έβρος Σουφλίου  
Ασπίδα – Ολυμπιάδα Αλεξ/πολης 83-50  
Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της η ανδρική ομάδα της Ασπίδας που κέρδισε εύκολα την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης με σκορ 83-50, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση. Παρά τις απουσίες του αρχηγού Τατάρη και του Κουμπάνη η ξανθιώτικη ομάδα εμφανίστηκε στο παρκέ αποφασισμένη από το πρώτο λεπτό, ήταν συγκεντρωμένη σε άμυνα και επίθεση και κατά διαστήματα έπαιξε πολύ ωραίο μπάσκετ, δείχνοντας μέρος από τις δυνατότητές της.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Ξανθιώτες καλαθοσφαιριστές ενώ ήταν ουσιαστικοί στην άμυνα δεν είχαν την απαραίτητη υπομονή στην επίθεση και επέλεγαν να τελειώνουν τις φάσεις με μακρινά σουτ (2/10 τρίποντα) με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να μένει κοντά στο σκορ (22-17). Στο δεύτερο δεκάλεπτο ακολούθησαν κατά γράμμα τις οδηγίες του πάγκου, πέρασαν την μπάλα κοντά στο καλάθι (7/12 δίποντα) έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και άρχισαν να μεγαλώνουν την διαφορά κλείνοντας το ημίχρονο με 37-26.
Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Ασπίδα να δείχνει τον πραγματικό της χαρακτήρα. Ασφυκτική πίεση σε όλο το γήπεδο, τρέξιμο στον αιφνιδιασμό και πολύ καλά ποσοστά στα σουτ (8/15 δίποντα) έφεραν ένα επιμέρους 24-14 και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Παρά την διαφορά πάντως οι Ξανθιώτες αγωνίστηκαν συγκεντρωμένα και σοβαρά μέχρι το τελευταίο λεπτό, δείγμα καλής αγωνιστικής νοοτροπίας, κάτι που ικανοποίησε ιδιαίτερα τους προπονητές του ξανθιώτικου συλλόγου.
Εξαιρετική εμφάνιση από τον Καραμπέκη που με 28 πόντους και σωστή οργάνωση του παιχνιδιού έδειξε ότι αρχίζει και βρίσκει τα πατήματά του. Πολύ καλή δουλειά από τους ψηλούς Λιβησιανό (10π), Πέτς (11π), Κωτάκη (3π) και Τακίδη (5π) που κυριάρχησαν κάτω από τα καλάθια. Βοήθησαν αθόρυβα αλλά πολύ ουσιαστικά με την εμπειρία τους Σταυριανός (5π), Οικονόμου (8π) και Καλαματιανός (5π) ενώ σε πολύτιμο εργαλείο στην άμυνα και στην οργάνωση του παιχνιδιού εξελίσσεται ο Σιώρας. Τέλος για ακόμα μία φορά άρπαξαν την ευκαιρία οι μικροί (96άρηδες) Πετκίδης (3π), Βαλασίδης (5π), Μπουραζάνης δείχνοντας ότι μπορούν σταδιακά, συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά, να βοηθήσουν την ομάδα.
Δεκάλεπτα: 22-17, 37-26, 61-40, 83-50
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος-Ιωαννίδης): Σταυριανός 5, Καλαματιανός 5(1), Βαλασίδης 5(1), Πετκίδης 3, Τακίδης 5, Μπουραζάνης, Σιώρας, Κωτάκης 3, Λιβησιανός 10, Καραμπέκης 28(1), Πέτς 11, Οικονόμου 8(2).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Λεύκιππος λύγισε στην παράταση κι έχασε από τη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη

Στον πρώτο ημιτελικό των Play off της National League 1 Συγκλονιστική προσπάθεια κατέβαλαν…