Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Με επτά απουσίες οι προπονήσεις

Skoda Ξάνθη: Με επτά απουσίες οι προπονήσεις

0
proponisi_003-empros

Χωρίς διεθνείς, τραυματίες και… στρατευμένους

Στο Μπέλφαστ βρίσκονται οι Γούτας και Τσαμούρης με την Εθνική Νέων        

 
Με διπλή προπόνηση την Τετάρτη και απογευματινή χθες, συνέχισε η Skoda Ξάνθη το πρόγραμμα της, η οποία γίνεται σε στυλ ¨μίνι προετοιμασίας¨ καθώς ο νέος προπονητής της ομάδας Νίκος Κωστένογλου προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του τη φιλοσοφία του.
Η προετοιμασία της ξανθιώτικης ομάδας ωστόσο πραγματοποιείται με αρκετές απουσίες για διάφορους λόγους.
Συνολικά επτά παίκτες έλειπαν τις προηγούμενες ημέρες, με τις έξι απουσίες να χαρακτηρίζονται ¨προσωρινές¨ και τη μία ¨μακροχρόνια¨.  
Τον Ιανουάριο θα επιστρέψει ο Γκλέισον  
Ο παίκτης που θα απουσιάζει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από τις προπονήσεις δεν είναι άλλος από τον Σάντος Γκλέισον.
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός που εγχειρίστηκε προχθές, θα παραμείνει εκτός οποιασδήποτε δραστηριότητας για αρκετές ημέρες ώστε να επουλωθεί το σημείο όπου έγινε η εγχείρηση (μετατάρσιο δεξιού ποδιού), ενώ στη συνέχεια θα αρχίσει σιγά – σιγά την αποθεραπεία του.
Οι εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της Ξάνθης αφορούν ένα μήνα απραξίας, ενώ στη συνέχεια ο Γκλέισον θα ξεκινήσει ασκήσεις σε πολύ χαλαρό ρυθμό για την αποφυγή επιβάρυνσης στον τραυματισμό του. Μετά την αφαίρεση του γύψου θα ξεκινήσει αρχικά περπάτημα και μετά από λίγο καιρό τρέξιμο σε ελαφρύ ρυθμό.
Η επιστροφή του Βραζιλιάνου στις προπονήσεις (σε ατομικό πρόγραμμα) έχει προγραμματιστεί σε δύο μήνες από τώρα, ενώ θα είναι έτοιμος για να επιστρέψει στις ομαδικές προπονήσεις – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις – από τη νέα χρονιά και θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στα μέσα Ιανουαρίου κι έπειτα.  
Στα… χακί  
Από τη διπλή προπόνηση της Τετάρτης απουσίαζαν τέσσερις παίκτες που βρίσκονται στην Εθνική Ενόπλων και Σωμάτων Ασφαλείας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους στρατευμένους Θοδωρή Βασιλακάκη, Δημήτρη Κομεσίδη και Μανώλη Μπέρτο και τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο ο οποίος δεν υπηρετεί αυτή τη στιγμή θητεία, όμως είναι ένστολος (πυροσβέστης) κι έτσι αγωνίζεται στο συγκρότημα.
Η Εθνική Ενόπλων αγωνίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε φιλική αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της αρκαδικής ομάδας, με την ομάδα του Σάκη Τσιώλη να νικάει με 1-0 με γκολ που σημείωσε ο Φραγκουλάκης στο 44’.
Από τους Ξανθιώτες ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν ως βασικοί οι Λυμπερόπουλος και Κομεσίδης, με τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Skoda να γίνεται αλλαγή στο ημίχρονο από τον Κυριακίδη, ενώ ο Κομεσίδης έπαιξε σε όλο το 90λεπτο σημειώνοντας μάλιστα πολύ καλή εμφάνιση.
Οι Μπέρτος, Βασιλακάκης δεν πήραν χρόνο συμμετοχής καθώς ήδη έχουν αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες πρωταθλήματος και δεν έπαιξαν στο φιλικό καθώς δεν κρίθηκε απαραίτητο από τον προπονητή τους.
Χθες το απόγευμα οι ¨στρατευμένοι¨ επέστρεψαν και ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα αποκατάστασης. Το πρόγραμμα της Skoda Ξάνθη έχει σήμερα και αύριο πρωινές προπονήσεις ενώ την Κυριακή πιθανότατα θα δοθεί ¨ρεπό¨ στους παίκτες και θα επιστρέψουν τη Δευτέρα ώστε να μπουν στην τελική ευθεία ενόψει του αγώνα του επόμενου Σαββάτου (20/10) με τον Ολυμπιακό, στο «Καραϊσκάκη».  
Στην Εθνική Νέων οι Γούτας και Τσαμούρης  
Στο Μπέλφαστ βρίσκονται δύο ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη, οι Δημήτρης Γούτας και Κώστας Τσαμούρης. Οι δύο 18χρονοι κεντρικοί αμυντικοί κλήθηκαν στην αποστολή της Εθνική Νέων η οποία βρίσκεται στην πρωτεύουσα του βρετανικού κράτους (Β. Ιρλανδία) για αγώνες της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013.
Η ελληνική ομάδα U-19 βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τις αντίστοιχες της Μολδαβίας, της Τσεχίας και της διοργανώτριας του προκριματικού ομίλου, Βόρειας Ιρλανδίας.
Ήδη το απόγευμα της Τετάρτης το ελληνικό συγκρότημα έδωσε τον πρώτο αγώνα με τους Μολδαβούς, όπου ¨κόλλησε¨ όμως στο 0-0.
Το σύνολο του Θοδωρή Παχατουρίδη, με τον Δημήτρη Γούτα βασικό σε όλο το 90λεπτο (ο Τσαμούρης έμεινε στον πάγκο), είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία, όμως δεν ίσχυε το ίδιο και για την επίθεση, η οποία δεν μπόρεσε να απειλήσει, πέρα ελαχίστων περιπτώσεων, την εστία των Μολδαβών.
Και οι αντίπαλοι όμως δεν παρουσίασαν κάτι ιδιαίτερο επιθετικά κι έτσι έμειναν στο 0-0 αποτέλεσμα το οποίο δεν ήταν το επιθυμητό για την Εθνική Νέων Ελλάδος που ήθελε τη νίκη προκειμένου να ξεκινήσει ιδανικά τις υποχρεώσεις της στον τέταρτο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013.
Το επόμενο παιχνίδι για την ελληνική ομάδα είναι προγραμματισμένο για σήμερα με αντίπαλο τη Β. Ιρλανδία και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της τη Δευτέρα (15/10) με τον αγώνα απέναντι στην Εθνική Νέων Τσεχίας. Την επομένη (Τρίτη 16/10) η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στη βάση της.  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ΄Εθνική: Αυλαία με εκτός έδρας νίκη για Άβατο

Αποχαιρέτησε με ήττα ο Πετεινός Αυλαία με την 34η αγωνιστική είχαμε την Κυριακή, με πολλά …