Σχόλια 12/10/2012

0

Ο αγώνας της κυβέρνησης να ρίξει τις τιμές των τροφίμων αποδίδει. Τώρα πια θα μπορούμε να τρώμε ληγμένα και με το νόμο!

Η απάτη εκσυγχρονίζεται


Παλιά οι απάτες είχαν άλλη μορφή. Τώρα εκσυγχρονίστηκαν κι αυτές, όχι ότι σταμάτησαν και οι παλιές.
Εξάλλου αφελείς πάντα θα υπάρχουν και ευκολόπιστοι. Απλώς τώρα μπήκαν στο παιγνίδι της εξαπάτησης και οι υπολογιστές. Μέσω υπολογιστών δρουν τώρα μια κατηγορία απατεώνων.
Παλαιότερα έστελναν γράμματα για κέρδη στην Αφρική και άλλες χώρες. Τώρα τα στέλνουν με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μέσω κινητών τηλεφώνων!
Ας το έχουν υπόψιν τους οι συμπολίτες για να μην πέσουν θύματα και κλαίνε μετά τα χρήματά τους…
«Ε»        

Δείχνουν κάτι  


Αν αρχίσουν και πέφτουν πρόστιμα σε όσους αυθαίρετα κολλούν ό,τι τους καπνίσει επάνω στις πινακίδες σήμανσης (παντού στο νομό) μόνον τότε οι άνθρωποι αυτοί θα σταματήσουν το «έργο» τους!
Όμως μέχρι τώρα η Πολιτεία αδιαφορούσε. Και πλήρωνε και από πάνω ημερομίσθια για να τα ξεκολλήσουν υπάλληλοι του δήμου.
Τραγέλαφος δηλαδή εξαιτίας της ανοχής. Τώρα όμως πρέπει κάτι ν’ αλλάζει, σύμφωνα με τη δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Τσεγγελίδη, ότι θα εντοπίζονται οι δράστες που τα κολλούν και θα τους βάζουν πρόστιμο.
Ο εντοπισμός λέμε εμείς είναι εύκολος. Δύσκολο είναι να εφαρμοστεί η απόφαση χωρίς αναστολή ή ημίμετρα.
Και κάτι τελευταίο: Το κόλλημα αυτοκόλλητων στις πινακίδες ή το γράψιμο συνθημάτων ποδοσφαιρικών ομάδων στις πινακίδες στην Εγνατία ή εθνικές οδούς, έχουν γίνει θεσμός αλλά χωρίς τιμωρία! Ενώ οι δράστες βάζουν την υπογραφή τους και εύκολα ως εκ τούτου εντοπίζονται εάν κάποιος ενδιαφερθεί να τους βρει.
Όλη όμως αυτή η λειτουργία προς τις πινακίδες δείχνει και το χαμηλό επίπεδό μας ως λαού, δυστυχώς…
«Ε»              

Αλλαγές  


Παγιωμένες αντιλήψεις δεκαετιών αλλάζουν στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος της χώρας. Έτσι καταργούνται μια σειρά υγειονομικών και αγορανομικών διατάξεων που θα τονώσουν την αγορά και θα ενισχύσουν τον ανταγωνισμό, όπως πολύ σωστά σημειώνει στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωτήρης Τσιακίρογλου.
Αυτή είναι η πραγματικότητα λοιπόν όπως αναγνωρίζουν όλοι, γιατί δεν είναι λογικό το 2012 να λειτουργούν καταστήματα με νόμους του 1940 και 1950!
Βέβαια με τα μέτρα που λαμβάνονται δεν λύνονται τα προβλήματα των καταστημάτων διότι απαιτούνται κι άλλα για να τονωθεί η αγορά, κυρίως δε η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9%.
Πάντως, ένα καλό βήμα έγινε.
«Ε»  

Έκκληση Εισαγγελέα Αρείου Πάγου στους δικαστές  


Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες κάλεσε μέσω επιστολής του τους δικαστές και εισαγγελείς να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, αφού η μερική αποχή που κάνουν είναι κόντρα στις συνταγματικές επιταγές.
«Οι δικαστικοί λειτουργοί, υπό το κράτος της δικαιολογημένης πικρίας τους για τις διαφαινόμενες περαιτέρω υπέρμετρες περικοπές των αποδοχών τους, συνεχίζουν να προβαίνουν σε διακοπές συνεδριάσεων, οι οποίες στην πραγματικότητα συνιστούν μερική αποχή από το δικαιοδοτικό έργο τους.
Αντιδράσεις του είδους αυτού είναι ασυμβίβαστες προς τη συνταγματική θέση των δικαστικών λειτουργών, αναιρούν το ρόλο τους ως φορέων της τρίτης εξουσίας του πολιτεύματος και υπονομεύουν τα ίδια τα επιχειρήματα που προβάλλουν, προς στήριξη των δικαίων αιτημάτων τους για ανάλογη με το λειτούργημά τους μισθολογική μεταχείριση. Είναι αυτονόητο ότι αναμένουν από τους φορείς των άλλων συντεταγμένων εξουσιών το σεβασμό της συνταγματικής διατάξεως που επιβάλλει την ιδιαίτερη κατά τα ανωτέρω μεταχείρισή τους. Συμψηφισμός, όμως, αντισυνταγματικών συμπεριφορών είναι αδιανόητος».

Το χαράτσι της ζωής!


Δεν έχει όρια η ευρηματικότητα των κυβερνώντων προκειμένου να απομυζήσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν απ’ τους πολίτες.
Αυτό, σε συνδυασμό με την πλήρη ανικανότητα του δημοσίου να συνεργαστούν οι διάφορες υπηρεσίες του, οδηγούν σε νέο χαράτσι. Χαράτσι της ζωής όπως το ονόμασαν κάποιοι.
Γεννιέσαι, πεθαίνεις, παντρεύεσαι ή χωρίζεις, πρέπει να πληρώσεις 50 ευρώ σε συμβολαιογράφο για να δηλωθεί στις υπηρεσίες του δημοσίου.
Οι συμβολαιογράφοι θα είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένοι με τα ασφαλιστικά ταμεία και θα παρέχουν πληροφορίες για το θάνατο κάποιου ασφαλισμένου για να διακόπτεται άμεσα η σύνταξη. Ενώ δεν μπορούν οι υπηρεσίες μεταξύ τους να συνδεθούν ηλεκτρονικά, μπορούν ωστόσο οι ιδιώτες συμβολαιογράφοι!
Αυτό το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με το πομπώδες όνομα τι το θέλουμε άραγε; Ας το καταργήσουμε. Αφού ούτε μία μεταρρύθμιση γίνεται σ’ αυτή τη χώρα ούτε ηλεκτρονικά οργανώνεται το δημόσιο…  

Οι ξένοι ξαναεπενδύουν σε ελληνικά ομόλογα  


Μπορεί η επίσκεψη Μέρκελ να αξιολογήθηκε ότι δεν προσέφερε ουσιαστικά κέρδη στη χώρα, όμως η «επιθυμία» της καγκελαρίου να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ φαίνεται ότι αποτιμήθηκε από το εξωτερικό ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα.
Έτσι, ξένοι επενδυτές, βέβαιοι πια για την παραμονή στην ευρωζώνη, σπεύδουν να ξαναπενδύσουν στην Ελλάδα. Η χώρα μας, παρά τα προβλήματα που δεν έχουν ξεπεραστεί γίνεται και πάλι ελκυστική για επενδύσεις.
Την επόμενη κιόλας ημέρα της επίσκεψης Μέρκελ υψηλόβαθμα στελέχη της Bank of America – Merrill Lynch με τον επικεφαλής νομισματικής στρατηγικής για την Ευρώπη της τράπεζας, Αθανάσιο Βαμβακίδη, εκπροσωπώντας 20 ξένους πελάτες τους με μεγάλο πορτοφόλι, κατέφθασαν στην Αθήνα.
Εξετάζουν επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα, τα οποία παρά την άνοδο που έχουν σημειώσει τελευταία, εκτιμούν ότι είναι ακόμη ελκυστικά, ενώ ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Ήδη οι εκπρόσωποι του τραπεζικού κολοσσού έχουν συναντηθεί με στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδας, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.    

Ήρθαν οι αγοραστές στη ΣΕΚΑΠ


Λήγει την Δευτέρα στις 15 Οκτωβρίου η ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για τη ΣΕΚΑΠ. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες μας επισκέφτηκαν το εργοστάσιο δύο επίδοξοι αγοραστές ένας εκ των οποίων είναι ο Ηλίας Παπαδόπουλος. Κατά τα άλλα ουδέν νεώτερον…Να θυμίσουμε μόνο ότι η ΔΩΔΩΝΗ η άλλη «θυγατέρα» της ΑΤΕ πουλήθηκε σε ρώσικη εταιρεία αλλά αντιδρούν οι εργαζόμενοι. Οι δικοί μας αντίθετα περιμένουν πως και πώς να πουληθεί, αρκεί βέβαια να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για την εταιρεία να παραμείνει ζωντανή. Ειδάλλως την περιμένει λουκέτο και αυτούς επίδομα ανεργίας…
Μ.Ξ.    

Το νερό…νεράκι λένε στον Κίδαρη


Έμαθα ότι τεράστια προβλήματα με την έλλειψη νερού αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού Κίδαρη του δήμου Μύκης καθώς από την ανομβρία άδειασαν οι δεξαμενές που υδρεύεται ο οικισμός. Στρέφονται μάλιστα κατά του δήμου και όπως λένε δεν τους στέλνει υδροφόρα για να τις γεμίσει προφασιζόμενος ότι δεν πάει ο δρόμος. Το θέμα είναι ότι το πρόβλημα της ύδρευσης είναι ένα χρόνιο πρόβλημα στο δήμο Μύκης και μέχρι τώρα καμιά δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να το λύσει. Και απορώ γιατί…Τόσα προγράμματα υπάρχουν για έργα ύδρευσης δεν μπορούν να βρουν χρηματοδότηση. Για άλλα κι άλλα δείχνουν ζήλο στο δήμο Μύκης για ένα τόσο σημαντικό θέμα όμως όχι! Γιατί αν έδειχναν θα το επέλυαν…
Μ.Ξ.    

Οι ημερίδες του ΕΒΕ


Πολύ στοχευμένες είναι οι ημερίδες του Επιμελητηρίου Ξάνθης και αυτό φαίνεται τόσο από την θεματολογία όσο και από την συμμετοχή του κόσμου που τουλάχιστον στις δύο τελευταίες είναι εντυπωσιακή σε σχέση πάντα με παλαιότερες, της εποχής Ανδρικόπουλου. Αυτό είναι πολύ θετικό και φαίνεται ότι οι επιχειρηματίες αρχίζουν ν’ αγκαλιάζουν ξανά το επιμελητήριο, να το εμπιστεύονται και να συμμετέχουν στις δράσεις του. Ιδιαίτερα σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς το επιμελητήριο είναι ένας θεσμός που μπορεί να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα. Και όπως δείχνουν τα πράγματα από την πλευρά της διοίκησης υπάρχει αυτή η διάθεση.
Μ.Ξ.

Για χάρη μιας αρμοδιότητας  


Τουλάχιστον ξάφνιασμα είναι το συναίσθημα που μοιράστηκαν οι αρμόδιοι αυτεπιστασίας και συντήρησης των τεχνικών υπηρεσιών Ξάνθης σχετικά με την επιχείρηση καθαρισμού των κυκλοφοριακών πινακίδων από τη δημοτική αστυνομία. Μάλιστα, λένε ότι αυτοί έχουν την αρμοδιότητα, αφού αναλαμβάνουν να αντικαθιστούν τις πινακίδες με αυτοκόλλητα, να τις καθαρίζουν με ειδικά καθαριστικά, για να μη μένει η κόλλα και να μην καταστρέφονται και στη συνέχεια να τις τοποθετούν σε άλλα σημεία, προκειμένου να προωθείται η διαδικασία καθαρισμού. Προτρέπουν δε τους πολίτες να καλούν στο 25410-70421 για τις περιπτώσεις που διαπιστώνουν. Πάντως, και αυτοί παραδέχονται χωρίς επιφύλαξη ότι το πρόβλημα είναι πολύ έντονο και ουσιαστικά η διαδικασία είναι συνεχής αφού μόλις «σκανάρουν» όλη την πόλη ξαναρχίζουν από την αρχή. Για τα πρόστιμα καμία αμφιβολία δεν υπάρχει πάντως, καθώς επιφορτισμένη είναι αποκλειστικά η δημοτική αστυνομία. Τώρα, τα μπερδέματά τους μπορούν να τα λύσουν μόνοι τους. Με… συνεργασία τι άλλο;
Ε.Δ.    

Συνεδρίαση  


Ενημερωθήκαμε χθες από την ιστοσελίδα του δήμου ότι έγινε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 9 Οκτωβρίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για να καθοριστεί εκ νέου η ημερομηνία διεξαγωγής της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το 2011.
Εντάξει το θέμα τυπικό και γι’ αυτό δε χρειάζεται να δίνουμε έκταση, αλλά πάλι κατόπιν… εορτής το μάθαμε.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…