- 4 αραβικές πίτες
- 4 χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα, χωρίς το περίβλημά τους
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 200 γραμμ. μανιτάρια σε φέτες
- Σάλτσα πίτσας:
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλ.ρίγανη, θυμάρι,βασιλικό
- αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6΄. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και τα σιγοψήνουμε πατώντας τα με ένα κουτάλι, να διαλυθούν, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους, για περίπου 5΄. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μία αραβική πίτα. Την αλείφουμε με 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το 1/4 των τυριών και από πάνω κάνουμε μία στρώση με το 1/4 του μείγματος λουκάνικα-μανιτάρια. Όταν λιώσουν τα τυριά μεταφέρουμε προσεκτικά την πίτα σε ξύλο κοπής και την κάνουμε σφιχτό ρολό. Την αφήνουμε για 3-4′ με την ένωση προς τα κάτω να σταθεί και την κόβουμε σε ρολάκια. Βάζουμε τα ρολάκια σε πιατέλα και σερβίρουμε.