Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός 1-2

Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός 1-2

0
skoda_panathinaikos_1_2-empros

Πλήρωσε τα λάθη στην άμυνα η ξανθιώτικη ομάδα

Προηγήθηκε με τον Μαρκόφσκι στο 7’ – ο Χριστοδουλόπουλος με δύο γκολ στο 26’ και στο 29’ έδωσε τη νίκη στο «τριφύλλι»        

Η αγωνιστική «Ανάσταση» του Παναθηναϊκού ήρθε στην Ξάνθη, με εμφάνιση για Όσκαρ από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που σήκωσε στις πλάτες του τους «πράσινους», πέτυχε δύο υπέροχα γκολ και χάρισε στο τριφύλλι την δεύτερη εκτός έδρας νίκη (1-2) στη Super League.
Για την ξανθιώτικη ομάδα, ο Νίκος Κωστένογλου στην πρεμιέρα του στον πάγκο εμπιστεύθηκε στην αρχική ενδεκάδα τον νεαρό Στέλιο Νάκα. Πέραν αυτού, ο 41χρονος τεχνικός επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Βιβιανί κάτω από τα δοκάρια και τους Μπαξεβανίδη, Κομεσίδη, Βάλλα και Μπέρτο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή είχαν ανασταλτικό ρόλο οι Φλίσκας και Ντάνι, με τον Νάκα στο δεξί άκρο και τον Μαρσελίνιο στο αριστερό να πλαισιώνουν τον Βασιλακάκη ο οποίος κινήθηκε πίσω από τον μοναδικό επιθετικό, Μαρκόφσκι.
Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό για τη Skoda Ξάνθη η οποία προηγήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό όταν ο Μαρσελίνιο έκανε την κούρσα από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε την ¨ασίστ¨ στην άμυνα της πλάτης του Παναθηναϊκού όπου βρισκόταν ο Μαρκόφσκι με τον Σέρβο επιθετικό να πλασάρει σωστά τον Καρνέζη για να ανοίξει το σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι ¨ξύπνησαν¨ στη συνέχεια και με τη συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου βρήκαν τα πατήματα τους με αποτέλεσμα να κερδίσουν πέναλτι στο 11ο λεπτό όταν ο Τοτσέ έπεσε μέσα στην περιοχή της Ξάνθης έπειτα από μαρκάρισμα του Μπαξεβανίδη με τον Ζαχαριάδη να καταλογίζει την παράβαση. Ο Τοτσέ εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών αλλά ο Βιβιανί απέκρουσε την μπάλα και στην συνέχεια ο Μπέρτος την έβγαλε κόρνερ.
Αυτό ωστόσο δεν πτόησε την ομάδα του Φερέιρα, η οποία σταδιακά έδειξε να βρίσκει ρυθμό και να παίρνει τα ηνία του αγώνα.
Στο 26 ο Χριστοδουλόπουλος ανέλαβε δράση ισοφαρίζοντας αρχικά με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ενώ στο 29’ μετά από προωθημένη πάσα του Σισοκό έκανε ατομική ενέργεια, ξεπέρασε τον Κομεσίδη και πλάσαρε ωραία τον Βιβιανί για να δώσει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό – με ανατροπή μάλιστα – στα «Πηγάδια», από το πρώτο κιόλας ημίχρονο το οποίο δεν είχε στη συνέχεια κάτι το αξιοσημείωτο.
Και στα δύο γκολ των «πράσινων» πάντως ο 26χρονος επιθετικός βρήκε πολλούς κενούς χώρους ανάμεσα στη μεσαία και την αμυντική γραμμή της Ξάνθης που στο χθεσινό παιχνίδι δεν μπόρεσαν να συνδυαστούν με επιτυχία.
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός έχασε μια σημαντική ευκαιρία στο ξεκίνημα όταν ο Τοτσέ από κοντά δεν κατάφερε με διπλή προσπάθεια να νικήσει τον Βιβιανί, ενώ όταν τα κατάφερε ήταν σε θέση οφσάιντ και στη συνέχεια οι «πράσινοι» φάνηκε πως περισσότερο ήθελαν να συντηρήσουν το προβάδισμά τους κι έτσι οπισθοχώρησαν δίνοντας χώρο στην Ξάνθη. Στον αντίποδα η ξανθιώτικη ομάδα του και με τις αλλαγές των Πλατέλλα και Μάνταλου, έγινε πιο κινητική, θέλησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω.
Οι Ξανθιώτες ποδοσφαιριστές είχαν κάποιες καλές στιγμές, με δυο επικίνδυνα σουτ του Πλατέλλα στο 72’ και στο 79’, ενώ στο 83’ έχασαν και την τελευταία καλή ευκαιρία με τον Μάνταλο να κάνει την σέντρα και τον Φλίσκα με κεφαλιά εξ’ επαφής να μην μπορεί να νικήσει τον Καρνέζη.
Οι «πράσινοι» ωστόσο κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και πήραν τη σημαντική νίκη, αντίθετα με τη γηπεδούχο ομάδα που έμεινε με τις εντυπώσεις και το επιθετικό ποδόσφαιρο σε κάποια καλά διαστήματα, αντίθετα με την άμυνα όμως που παρουσίασε αρκετά προβλήματα.
Στον χθεσινό αγώνα κόπηκαν 1944 εισιτήρια (εισπράξεις 19592 Ευρώ), ενώ ανάμεσα στους φιλάθλους βρέθηκαν και περίπου 500 του Παναθηναϊκού.
Πλέον μεσολαβεί το κενό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ανδρών ενώ σε δύο εβδομάδες η Skoda Ξάνθη έχει άλλο ένα δύσκολο έργο μπροστά της καθώς με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα φιλοξενηθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό.
* Οι δηλώσεις των προπονητών από τη συνέντευξη τύπου στη σελ. 17.  
Οι συνθέσεις:  
SKODA ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης, Βάλλας, Φλίσκας, Ντάνι, Μαρσελίνιο (77′ Ονουάτσι), Νάκας (46′ Πλατέλλας), Βασιλακάκης (70′ Μάνταλος), Μαρκόφσκι.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Πίντο, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Τριανταφυλλόπουλος, Σισόκο, Τοτσέ (78′ Φορναρόλι), Χριστοδουλόπουλος (88′ Μαρίνος), Ζεκά (65′ Μαυρίας).    

SUPER LEAGUE  
6η αγωνιστική – αποτελέσματα
Α.Ε.Κ. – Κέρκυρα 1-1
Βέροια – Ατρόμητος Αθ. 2-2
Ο.Φ.Η. – Π.Α.Ο.Κ. 1-1
ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος 1-2
Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός 1-2
Άρης – Πλατανιάς 0-2
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης (χθες βράδυ)
Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012
20.30: Λεβαδειακός – Πανθρακικός (Novasports 2)  
Η βαθμολογία:
1. Ολυμπιακός 15*
2. Πανιώνιος 15
3. Π.Α.Ο.Κ. 13
4. Πλατανιάς Χανίων 11
5. Αστέρας Τρίπολης 10*
6. Ατρόμητος Αθ. 9
7. Βέροια 8
8. Παναθηναϊκός 7
9. Ο.Φ.Η. 6
10. Άρης 5
11. Skoda Ξάνθη 5
12. ΠΑΣ Γιάννινα 5
13. Κέρκυρα 5
14. Λεβαδειακός 4*
15. Πανθρακικός 3*
16. A.E.K. 2
* Δεν υπολογίζονται τα αποτελέσματα του χθεσινοβραδινού αγώνα Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης και του Λεβαδειακός – Πανθρακικός που θα διεξαχθεί σήμερα.  
Επόμενη (7η) αγωνιστική  
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012
17.15: Ολυμπιακός – Skoda Ξάνθη
17.15: Πανιώνιος – Κέρκυρα
19.30: Π.Α.Ο.Κ. – A.E.K.
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012
16.00: Αστέρας Τρίπολης – Βέροια
18.15: Ατρόμητος Αθ. – Λεβαδειακός
18.15: Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα
20.30: Παναθηναϊκός – Άρης
Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012
20.30: Πλατανιάς – Ο.Φ.Η.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …