2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε κυβάκια
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα ζωμό κότας
αλάτι, πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
λίγες φέτες λεμονιού με τη φλούδα
μισό κουτ. γλυκού πιπέρι
2 κουτ. γλυκού μαϊντανό
ταλιατέλες ή μακαρόνια
Σοτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο και κατόπιν το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος, το ζωμό κότας, το ξύσμα από το λεμόνι, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα μια σχετικά παχύρρευστη υφή. Προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, κατόπιν τα ρίχνουμε στο σκεύος με το κοτόπουλο, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά με σβησμένο το μάτι της κουζίνας αλλά σε ζεστή σχετικά φωτιά.