Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μακαρονοσαλάτα με γαρίδες

Μακαρονοσαλάτα με γαρίδες

0

-300γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας σας (Τριβελάκι, πένες)

-350 γρ. γαρίδες μικρές χωρίς κέλυφος

-2φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

-1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-3 ραπανάκια κομμένα σε φετούλες

-80 γρ. καλαμπόκι βρασμένο

-1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

-1 μικρό αγγούρι σε κυβάκια

-χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι

-ελαιόλαδο

-αλάτι

 

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε άφθονο αλάτι και ρίχνουμε το ζυμαρικό. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά αφού κρατήσουμε λίγο υγρό σε ένα σκεύος και ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό. Αφήνουμε να σουρώσουν απ’ τα νερά και μεταφέρουμε σε μπολ.

Βράζουμε στο νερό που έχουμε κρατήσει τις γαρίδες, για 3-4 λεπτά και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις προσθέτουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά, μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τα ραπανάκια, το καλαμπόκι, τον άνηθο και τα αγγούρια.

Σε μπολάκι χτυπάμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε με το μείγμα τα υλικά του μπολ και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά.

Σερβίρουμε την μακαρονοσαλάτα αμέσως ή κρύα απ’ το ψυγείο.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπισκότα δημητριακών

-100 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης -1 πρέζα αλάτι -1 κ.γ. σόδα μαγειρική -85 γρ. ακατέργαστη ζά…