
-500 γρ. πέννες
-100 γρ. βούτυρο
-80 γρ. αλεύρι
-1 λίτρο γάλα
-1 αβγό
-200 γρ.γκούντα τριμμένο
-100 γρ. τριμμένη φέτα
-600 γρ. κουνουπίδι
-2 κ.σ. ελαιόλαδο
-100 γρ. σπανάκι
-1 σκελίδα σκόρδο
-300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
-Αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το σπανάκι. Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 8 λεπτά. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο και το σπανάκι. Προσθέτουμε στο τηγάνι το λουκάνικο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες και μαγειρεύουμε για λίγο.
Βράζουμε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό δυο τρία λεπτά λιγότερο απ’ ότι πρέπει. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς με αβγοδάρτη για 2 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το αβγό και το τριμμένο τυρί, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Στο μπολ με τα ζυμαρικά προσθέτουμε το κουνουπίδι, το σπανάκι, το λουκάνικο, τα τρίμματα φέτας και τη μισή ποσότητα της κρέμας που έχουμε ετοιμάσει. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο ταψί, καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της κρέμας.