
Για το χταπόδι
-1 κιλό χταπόδι
-30 γρ. ελαιόλαδο
-30 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
-αλάτι
Η σαλάτα
-300 γρ. χταπόδι μαγειρεμένο
-50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες καρέ
-50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες καρέ
-25 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
-30 γρ. κάπαρη
-50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμενο
-100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
-40 γρ. ελιές πράσινες με κόλιανδρο & μάραθο
-65 γρ. ελαιόλαδο
-500 γρ. μακαρόνι κοφτό, βρασμένο
-αλάτι
-πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
-μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Τοποθετούμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει στον βαθμό της αρεσκείας μας. Αφήνουμε το χταπόδι να κρυώσει, το σουρώνουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Μαρινάρουμε με τα υπόλοιπα υλικά και διατηρούμε στο ψυγείο.
Tip: Για να γίνει το χταπόδι μαλακό και ζουμερό, σε περίπτωση που το αγοράσετε φρέσκο μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες πριν το μαγειρέψετε. Αν το αγοράσετε κατεψυγμένο, το αποψύχετε και το μαγειρεύετε αμέσως.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και η σαλάτα είναι έτοιμη.