-1 κιλό πράσα
-4 – 5 κ.σ. ελαιόλαδο
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-1 κ.σ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
-1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-αλάτι
-πιπέρι μαύρο
-2 ποτήρια νερό
Για τους Κεφτέδες
-500 γρ. κιμάς ανάμεικτος
-1 κρεμμύδι, τριμμένο
-μια σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
-1 αυγό
-αλάτι
-ρίγανη
-πιπέρι μαύρο
-1 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
-μαϊντανός ψιλοκομμένος
-5 φρυγανιές, τριμμένες
-1 κ.σ. ξύδι
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τους κεφτέδες και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Ο κιμάς να είναι αφράτος. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα πράσα.
Στη συνέχεια τα πλάθουμε και τα μισοτηγανίζουμε. Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε τα πράσα. Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 3 – 4 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το κόκκινο πιπέρι και τον πελτέ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να πάρει μια – δυο βράσεις.
Ρίχνουμε τα πράσα σε ένα ταψί, τοποθετούμε τους κεφτέδες ανάμεσα, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 40 – 50 λεπτά. Τα 10 τελευταία λεπτά ξεσκεπάζουμε για να πάρουν χρώμα.