Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινό Ρολό στη Γάστρα, γεμιστό με Χαλούμι

Χοιρινό Ρολό στη Γάστρα, γεμιστό με Χαλούμι

0

2 κ. χοιρινή σπάλα, ανοιγμένη για ρολό

12 φέτες μπέικον

1 χαλούμι, κομμένο σε στικς

1-2 καρότα, κομμένα σε στικς

cranberries & blueberries αποξηραμένα

3 κ.σ. κόκκους πολύχρωμα πιπέρια

2 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. μέλι

5-6 κλαδάκια θυμάρι

1/2 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη

1/2 φλ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

5 καρότα, ολόκληρα ή σε χοντρούς κύβους

1 σεληνόριζα, σε χοντρούς κύβους

1 κρεμμύδι, σε χοντρά κομμάτια

1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί

αλάτι χοντρό

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

δίχτυ ή μαγειρικό σπάγκο για το δέσιμο του ρολού

Βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μέλι, το μπαλσάμικο, το κύμινο και το θυμάρι και χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα να πάρουμε μια βινεγκρέ.

Απλώνουμε το κρέας σε μια καθαρή επιφάνεια με το λιπαρό μέρος προς τα κάτω. Αλατοπιπερώνουμε και κάνουμε ελαφρύ μασάζ στη μέσα πλευρά του κρέατος. Με ένα πινέλο αλείφουμε ένα μικρό μέρος από τη βινεγκρέ σε όλη την επιφάνειά του. Απλώνουμε τα πολύχρωμα πιπέρια και επάνω τους στρώνουμε τις φέτες του μπέικον. Τοποθετούμε οριζόντια στοιχισμένα τα στικς από το χαλούμι και το καρότο, και τέλος αραδιάζουμε σε όλη την επιφάνεια από μία χούφτα cranberries και blueberries. Τυλίγουμε σφιχτά το κρέας σε ρολό.

Βάζουμε το ρολό μέσα στο διχτάκι ή το δένουμε καλά με μαγειρικό σπάγκο. Aλατοπιπερώνουμε καλά την εξωτερική πλευρά του ρολού. Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά το ρολό από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ένα λαχταριστό ροδοκόκκινο χρώμα. Αποσύρουμε το ρολό από το τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί.

Μέσα σε μια γάστρα βάζουμε τα καρότα και τη σελινόριζα, ώστε να σχηματίσουν ένα στρώμα για το ρολό. Τα λαδώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. Επάνω τους ακουμπάμε το σοταρισμένο ρολό και το περιχύνουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού, και τέλος το αλείφουμε καλά με την υπόλοιπη βινεγκρέ.. Κλείνουμε καλά τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 200 για 1.30 ώρα. έπειτα, ανοίγουμε τη γάστρα, αλείφουμε καλά το ρολό με τα υγρά του, και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …