Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

0

Για τα καλαμάρια

-600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια)

-γέμιση με πλιγούρι

-700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

-20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

-80 γρ. ελιές καλαμών, κομμένες σε λεπτές φέτες

-50 γρ. κάππαρη

-80 γρ. ελαιόλαδο

-αλάτι

Για τη γέμιση

-600 γρ. πλιγούρι, βρασμένο

-100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

-100 γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές, ψιλοκομμένες

-20 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο

-αλάτι

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε και τις πιπεριές και στο τέλος ρίχνουμε και το βρασμένο πλιγούρι ανακατεύοντας για να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και αλατίζουμε.

Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση του πλιγουριού και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, ώστε να μη χυθεί.

Τοποθετούμε τα καλαμάρια σ’ ένα ταψί και προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τις ελιές και την κάπαρη γύρω από τα καλαμάρια. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C, μέχρι να ψηθούν τα καλαμάρια, για 15 λεπτά περίπου.

  • Μεθυσμένα καλαμαράκια

    1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…
  • Χταποδάκι με φάβα

    Για το χταπόδι: 2,5 – 3 κιλά χταπόδι 300 γρ. λιαστή ντομάτα 200 γρ. ξίδι Νερό 4 φύλλα δάφν…
  • Καλαμαράκια σε φωλιά μελιτζάνας

    Για τις μελιτζάνες -4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες -λίγο θυμάρι -2 κουτ. σούπας έξτρα παρθέν…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…