Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Φιλοσοφικά ρεύματα στα Ελληνιστικά και στα Ρωμαϊκά Χρόνια – Αριστοτελισμός και Πλατωνισμός στα χρόνια του Βυζαντίου» στον Π.Ε.Σ. «Η τέχνη του Ζην»

«Φιλοσοφικά ρεύματα στα Ελληνιστικά και στα Ρωμαϊκά Χρόνια – Αριστοτελισμός και Πλατωνισμός στα χρόνια του Βυζαντίου» στον Π.Ε.Σ. «Η τέχνη του Ζην»

0

Την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 20:00


Ολοκληρώνεται η φετινή περίοδος των Εργαστηρίων και ο διδάσκων των σεμιναρίων Θανάσης Μουσόπουλος θα αναφερθεί συνοπτικά στα φιλοσοφικά ρεύματα των Ελληνιστικών και Ρωμαϊκών χρόνων καθώς και στον Πλατωνισμό και Αριστοτελισμό του Βυζαντίου.

Στη συνέχεια σπουδαστές και σπουδάστριες του σεμιναρίου θα αναπτύξουν θέματα που επέλεξαν με βάση τα προηγηθέντα μαθήματα του σεμιναρίου.

  1. Γιάννης Στεφανίδης – «Η διαχρονική αξία της ποιητικής του Αριστοτέλη»
  2. Μαρία Μουσοπούλου – «Η ιστορία της Φιλοσοφίας στο Βυζάντιο και τα θέματα της παιδείας»
  3. Λεωνίδας Καρακατσάνης – «Αριστοτέλης ο μεγάλος Βιολόγος και σύγχρονες θεωρήσεις – Τυχαιότητα και ντετερμινισμός στη βιολογική πολυπλοκότητα»
  4. Σάββας Αβραμίδης – «Το κυνήγι ως μέσο παρατήρησης της φύσης και του ανθρώπου με αφορμή την Αριστοτελική αντίληψη»
  5. Έμη Χατζηπαναγιώτη – «Δημόκριτος και Αριστοτέλης – δύο πολυπράγμονες φιλόσοφοι, και πολυεπιστήμονες. Πώς υποστηρίζει η εγκεφαλική λειτουργία μια ιδιοφυή προσωπικότητα και ποιες καθημερινές συνήθειες προάγουν την δημιουργικότητα μιας διάνοιας;

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου στον χώρο του Συλλόγου ενώ θα αναμεταδοθεί και διαδικτυακά. Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου: info@lifearts.org.gr για να τους αποσταλεί ο σύνδεσμος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσκληση σε καλλιτέχνες για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2024

Προκειμένου να συμμετάσχουν σε εκθέσεις και καλλιτεχνικές δράσεις Η Διεύθυνση Πολιτισμού Δ…