Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χρ. Τοψίδης: «Προτεραιότητα για εμάς η ανθρώπινη ζωή»

Χρ. Τοψίδης: «Προτεραιότητα για εμάς η ανθρώπινη ζωή»

0

Μετωπική Ηλιόπουλου – Τοψίδη για τις (σύννομες) οικονομικές διαδικασίες εξπρές σχετικά με την αποκατάσταση του ρέματος στα Λουτρά Τραϊανούπολης


Συγκρούστηκαν πολιτικά αλλά συμφώνησαν στην ανάγκη προστασίας της ανθρώπινης ζωής και γρήγορης αποκατάστασης του έργου, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Στέργιος Ηλιόπουλος κι ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, στην πρώτη συνεδρίαση Λογοδοσίας του ΠΣ. Αφορμή στάθηκε ερώτημα του Στ. Ηλιόπουλου γύρω από την αποκατάσταση του ρέματος στα Λουτρά Τραϊανούπολης, ένα έργο καθοριστικό για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής.

Η ένσταση της αντιπολίτευσης δεν αφορούσε την αναγκαιότητα του έργου καθαυτή, αλλά την πολιτική απόφαση της διοίκησης να καλέσει μόνο 3 οικονομικούς φορείς για να καταθέσουν προτάσεις. Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, έως 21 είναι οι οικονομικοί φορείς στην ΑΜΘ που δυνητικά είναι ικανοί να κατασκευάσουν το έργο, ενώ επίσης δυνητικά η μεγαλύτερη συμμετοχή, άρα κι ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός, θα είχε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη έκπτωση στο κόστος. «Ο κόσμος ζει στα όρια της φτώχειας, γι’ αυτό εμείς πρέπει να σεβόμαστε μέχρι και το τελευταίο ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Όλα έγιναν σύννομα, σύμφωνα με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, ξεκαθάρισε στην απάντησή του ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος αρνήθηκε την εκτίμηση, ότι εάν συμμετείχαν περισσότεροι οικονομικοί φορείς, σίγουρα θα επιτυγχανόταν μεγαλύτερη έκπτωση. Ακόμη, υπογράμμισε ότι οι 3 οικονομικοί φορείς που επιλέχτηκαν δεν είναι τυχαίοι, αλλά εν τοις πράγμασι ικανοί να περατώσουν εμπρόθεσμα και σωστά το απαραίτητο αυτό για τη δημόσια ασφάλεια έργο. Κατηγόρησε, ακόμη, τον κ. Ηλιόπουλο για βιασύνη, εξηγώντας ότι θα μπορούσε να φέρει το θέμα στο επόμενο ΠΣ, οπότε θα είχαν ανοιχτεί οι οικονομικές προσφορές, άρα θα υπήρχε συγκεκριμένη βάση συζήτησης.

Προτεραιότητα η προστασία των κατοίκων

Στο πρωτεύον ζήτημα, πάντως, δηλαδή στην ανάγκη της ταχύτερης δυνατής περάτωσης του έργου, επετεύχθη συμφωνία μεταξύ των δύο αυτοδιοικητικών. «Θα θωρακίσουμε ζωές, περιουσίες και ζώα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης, με τον Ηλιόπουλο να συμφωνεί σε αυτό το σκεπτικό και τον κ. Τοψίδη να επαναλαμβάνει στη δευτερολογία του ότι «προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», δέσμευση που επαναδιατύπωσε και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αποκατάσταση των καμένων περιοχών σε Έβρο και Ροδόπη.

ΠΗΓΗ: xronos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η αφύσικη συνεργασία με την Τουρκία στον ΟΑΣΕ

Μια χώρα η οποία παραβιάζει συστηματικά και διαχρονικά όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές ευθύν…