Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αρακάς λεμονάτος με φιλέτο κοτόπουλο

Αρακάς λεμονάτος με φιλέτο κοτόπουλο

0

1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο

350 γραμμάρια αρακά

500 γραμμάρια σπανάκι

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 κολοκυθάκι

1 πράσινη πιπεριά

8 baby πατάτες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κουταλιά αλεύρι

150 ml λευκό κρασί

300 γραμμάρια ζωμό λαχανικών

2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε το κολοκυθάκι στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, την πράσινη πιπεριά σε μικρά μπαστουνάκια, τις πατατούλες στα 6 και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το πράσο. Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.

Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.

Σοτάρετε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Όταν οι μπουκιές κοτόπουλου είναι αέτομες τις αποσύρετε από την κατσαρόλα, τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε την κατσαρόλα σεδυνάτη φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο,

Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο, το κολοκυθάκι, την πράσινη πιπεριά και τις baby πατάτες για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.

Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο και σβήνετε με το λευκό κρασί.

Μόλις εξατμιστεί σχεδόν τελείως το κρασί, προσθέτετε τον αρακά μαζί με τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον αρακά να σιγομαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.

Στα τελευταία 6-7 λεπτά προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί, προσθέτετε τον άνηθο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…