Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ για απόπειρα συγκάλυψης των Τεμπών: Ποια πρόσωπα ζητά να καταθέσουν

ΠΑΣΟΚ για απόπειρα συγκάλυψης των Τεμπών: Ποια πρόσωπα ζητά να καταθέσουν

0

Στην απόπειρα της κυβέρνησης για διάχυση και συγκάλυψη των ευθυνών αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη καταδεικνύει το ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κάνοντας λόγο για ένα στρατηγικό σχέδιο, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προσβάλλοντας τη μνήμη των θυμάτων, τον πόνο των οικογενειών τους και τη συλλογική απαίτηση της κοινωνίας για απόδοση δικαιοσύνης.

Αναφερόμενοι στον αποκλεισμό προσώπων – κλειδιά οι βουλευτές μέλη της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής καταγγέλλουν ότι στο πλαίσιο των μεθοδεύσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην «καλούνται μάρτυρες με  θητεία δεκαετίες πριν στον ΟΣΕ και το Υπουργείο Μεταφορών, ενώ την ίδια στιγμή αποκλείεται η πρόσκληση και κατάθεση μαρτύρων που κατείχαν θέσεις σε κρίσιμες χρονικές περιόδους άμεσα σχετιζόμενες με το σιδηροδρομικό δυστύχημα και η κατάθεση των οποίων θα ρίξει άπλετο φως στις ευθύνες και τις εγκληματικές ολιγωρίες και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία».

Με σκληρή ανακοίνωσή τους οι βουλευτές ζητούν «να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπευθύνους και να κληθούν στην επιτροπή σημαντικοί μάρτυρες, όπως είναι οι  κ.κ. Σπηλιόπουλος, Κατσιούλης, Γεροντήδου, Διακομανώλη, Γενηδούνιας, Λεβέντης, Βαρελάς και Τσικαλάκης».

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα αγωνιστεί προκειμένου να αποτρέψουμε τη φίμωση τους και τη συντονισμένη προσπάθεια συγκάλυψης από τη Νέα Δημοκρατία» σημειώνουν οι βουλευτές και σχετικά με την ενόχληση της Νέας Δημοκρατίας για την κατάθεση του Δημήτρη Ρέππα απαντούν το εξής:

«Ας σημειώσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία που το 2009 παρέδωσε  τον ΟΣΕ με σωρευμένο χρέος 10,7 δισεκ. ευρώ, και ενώ το 2023 λειτουργούσε τον ΟΣΕ χωρίς δικλίδες ασφαλείας κυκλοφορίας και με κενές το 50% των θέσεων προσωπικού που ήταν πλήρως στελεχωμένες το 2010, στρέφεται τώρα εναντίον του ν. 3891/10 τον οποίο είχε …υπερψηφίσει!».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χάθηκε το τρένο για Δράμα – Ξάνθη

«Η γραμμή Δράμα -Ξάνθη δεν είναι εύκολη στην υλοποίησή της, θέλει αρκετή δουλειά…», είπε ο…