Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κατσαφάδος για σωφρονιστικό σύστημα: Μέσα στον Δεκέμβριο οι νέες φυλακές Δράμας

Κατσαφάδος για σωφρονιστικό σύστημα: Μέσα στον Δεκέμβριο οι νέες φυλακές Δράμας

0

Θεσμοθετείται το «βραχιολάκι»


Το στρατηγικό σχέδιο για το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας παρουσίασε στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

Το στρατηγικό σχέδιο 2024 – 2026 για το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας παρουσίασε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Κατσαφάδος τονίζοντας ότι μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων η Πολιτεία προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες τέτοιες, που θα επιτρέπουν να είμαστε υπερήφανοι, δεν θα αναγκαζόμαστε να απολογούμαστε στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά θα δώσουμε την ευκαιρία σε αυτόν, ο οποίος πραγματικά μεταμελεί για μια καλύτερη επανένταξη στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αποσυμφόρηση των φυλακών και της κτηριακής αναβάθμισης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι εντός του Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει το σωφρονιστικό κατάστημα της Δράμας, χωρητικότητας 600 θέσεων, το οποίο και αποτελεί ένα σύγχρονο συγκρότημα. «Μιλάμε για μία φυλακή η οποία θα λειτουργήσει καταλυτικά για την αποσυμφόρηση, τόσο της φυλακής της Νιγρίτας, όσο και της φυλακής της Κομοτηνής. Μία φυλακή, όπου μετά από πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε και την επανδρώσαμε με διοικητικό προσωπικό και με το προσωπικό της εσωτερικής φύλαξης, αλλά και με τους εξωτερικούς φρουρούς» είπε ο υφυπουργός.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κρήτης ΙΙ, ότι σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα σχετικά ζητήματα με την κτιριακή υποδομή του και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος του 2024, “αν τρέξουμε” θα έχουμε και εκεί θετικά αποτελέσματα.

Ο αρμόδιος υφυπουργός, έκανε ειδική αναφορά στην μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο κι όπως ενημέρωσε ο διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου βρίσκεται στο στάδιο του ανταγωνιστικού διαλόγου με τους τέσσερις υποψήφιους αναδόχους και στην φάση να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λιμάνι Λάγος: Μόνη ελπίδα ο κάθετος άξονας

Περιορισμένη εμπορική κίνηση – «Βουλιάζει» στην υποβάθμιση –  Χρειάζεται αναβάθμιση …