Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ψωμί με γεύση πίτσας χωρίς ζύμωμα

Ψωμί με γεύση πίτσας χωρίς ζύμωμα

0

(για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ)

-1 κούπα νερό, χλιαρό (240ml)

-1 κ.σ. ζάχαρη

-1 φακελάκι ξηρή μαγιά (9g)

-2 σκελίδες σκόρδο, στην πρέσα ή στον τρίφτη

-1 κ.γλ. ρίγανη

-2¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (280g)

-1½ κ.γλ. αλάτι

-2 κούπες υλικά της επιλογής μας (πιπεριά, ελιές, λιαστές ντομάτες, μανιτάρια, ζαμπόν)

-150g τυρί που λιώνει, τριμμένο (χρησιμοποίησα κίτρινη μοτσαρέλα, όχι φρέσκια)

-2 κ.σ. χοντρό σιμιγδάλι, για το πασπάλισμα

Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Τοποθετούμε τις ελιές και τις λιαστές τομάτες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Σοτάρουμε, σε δυνατή φωτιά, τα φρέσκα μανιτάρια καθώς και τα αλλαντικά και τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 5 λεπτά να αφρίσει και να φουσκώσει, δείγμα ότι έχει ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να σχηματιστεί μια μαλακή, υγρή ζύμη. Ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης, εκτός από το τριμμένο τυρί, και ζυμώνουμε απαλά με τη σπάτουλα, ώστε να εγκλωβιστούν τα υλικά μέσα στη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί, περίπου 1 ώρα.

Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα, 30x10cm περίπου, και πασπαλίζουμε με χοντρό σιμιγδάλι ή αλεύρι. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα ζύμης στη φόρμα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί (κρατάμε στην άκρη 2 κουταλιές). Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα βρεγμένο κουτάλι. Καλύπτουμε πάλι με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 40 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C.

Πασπαλίζουμε το ψωμί με λίγο σιμιγδάλι και ψήνουμε, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, μέχρι να ροδίσει καλά, περίπου 30-35 λεπτά στις αντιστάσεις. Στα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος πασπαλίζουμε το ψωμί με το τριμμένο τυρί που κρατήσαμε και ψήνουμε, μέχρι να λιώσει. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το ψωμί μέσα, με ανοιχτή την πόρτα, για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φόρμα και το ακουμπάμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει. Το κόβουμε σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε. Όταν κρυώσει μπορούμε να το ξαναζεστάνουμε ή να το φρυγανίσουμε.

  • Γιαουρτοτυρόπιτα

    -2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι -2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα -1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα -1 …
  • Κασεροκούλουρα

    -1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…
  • taxinobourekakia

    Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

    -½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…