Για το πλιγούρι
- 200 γρ. πλιγούρι, προβρασμένο
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 400 γρ. βραστό νερό
Για τη σαλάτα
- 150 γρ. ρεβύθια, βρασμένα
- 150 γρ. πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε κύβους
- 3 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 5 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. τοματοπελτέ
- 1 λεμόνι
- 30 ml ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι με τον χυμό λεμονιού και το βραστό νερό.Μουλιάζουμε για 15’, μέχρι να φουσκώσει και ανακατεύουμε καλά ώστε να το κάνουμε σπυρωτό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα ρεβύθια και τις πιπεριές με 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 5’.
Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό, το πλιγούρι και μαγειρεύουμε για 2’ ακόμη.
Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα.
Αλατίζουμε προσεκτικά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πιπέρι και όσο χυμό λεμονιού χρειαστεί για να ισορροπήσουμε τη γεύση.
Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή δροσερή.