-1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια
-ελαιόλαδο
-1/2 φλιτζάνι ρύζι
-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πάπρικα
-1 λεμόνι
-2 πιπεριές
-μαϊντανός
-αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και τα βάζουμε για 1 ώρα περίπου στην σόδα. Ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Βάζουμε το λάδι στην φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το φρέσκο κρεμμύδι επίσης ψιλοκομμένο. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα πτερύγια και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Τα αφήνουμε να ψηθούν ώσπου να φύγουν τα υγρά τους και να μείνουν με το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το ρύζι την σάλτσα πάπρικας, τις πιπεριές, αλάτι, μαϊντανό, πιπέρι, λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν ελάχιστα. Παίρνουμε τα καλαμαράκια, τα γεμίζουμε και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι. Πάνω στα καλαμαράκια ρίχνουμε ελαιόλαδο, λεμόνι, μια κουταλιά της σούπας σάλτσα πάπρικας και λίγο νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Η συνταγή γίνεται και με κατεψυγμένα καλαμαράκια αλλά με φρέσκα είναι πιο νόστιμη.