Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Εφιάλτης» το «τεκμαρτό φορολογητέο» για τον εμπορικό κόσμο της Ξάνθης

«Εφιάλτης» το «τεκμαρτό φορολογητέο» για τον εμπορικό κόσμο της Ξάνθης

0

«Είναι άδικο να φορολογείται το ίδιο μια επιχείρηση στην Αθήνα με μια επιχείρηση στην ορεινή Ξάνθη», υποστηρίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης

Στο «κόκκινο» πολλές επιχειρήσεις στην αγορά – Φόβοι για νέα λουκέτα Η αγορά περιμένει πώς και πώς τα Χριστούγεννα

«Εφιάλτης» το μέτρο φορολόγησης με βάση το τεκμαρτό εισόδημα  και για τον εμπορικό κόσμο που ζητά την εξαίρεση του λιανικού εμπορίου κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για νέα λουκέτα. Ο εμπορικός κόσμος ζητά ν΄ ανοίξει ο διάλογος για τα νέα φορολογικά μέτρα, να μην εφαρμοστούν οριζόντια γιατί είναι άδικα και θυμίζουν εποχές μνημονίων.

«Είναι άδικο να φορολογείται το ίδιο μια επιχείρηση στην Αθήνα με μια επιχείρηση στην ορεινή Ξάνθη ή με ένα μικρό χωριό 100 κατοίκων στα χωριά μας. Λέμε ναι στα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής αλλά το κράτος έχει πολλά εργαλεία για να την πατάξει»
Ν. Γρηγοριάδης
Προέδρος Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης

«Όχι στην εξομοίωση των επιχειρήσεων» λέει ο εμπορικός κόσμος της Ξάνθης

«Είναι άδικο να φορολογείται το ίδιο μια επιχείρηση στην Αθήνα με μια επιχείρηση στην ορεινή Ξάνθη ή με ένα μικρό χωριό 100 κατοίκων στα χωριά μας. Λέμε ναι στα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής αλλά το κράτος έχει πολλά εργαλεία για να την πατάξει. Όλα πλέον γίνονται ηλεκτρονικά και η ΑΑΔΕ έχει πολλά μέσα. Μπήκαμε στο  σύστημα MyData, έχουμε POS. Άρα μπορεί να μας ελέγξει.  Το να μας εξομοιώνει όλους και να μας φορολογεί με τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα είναι ένα οριζόντιο και άδικο μέτρο. Θα αδικηθούν πολλές επιχειρήσεις. Χρόνια τώρα ζητάμε αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ αλλά μας φορολογούν από  το πρώτο ευρώ»,  τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης Νίκος Γρηγοριάδης.

Στο «κόκκινο» πολλές επιχειρήσεις στην αγορά της Ξάνθης – Φόβοι για νέα λουκέτα

Συνεχίζονται οι «δύσκολοι καιροί» στην αγορά της Ξάνθης καθώς πολλές επιχειρήσεις είναι στο «κόκκινο» και όπως εκτιμά ο κ. Γρηγοριάδης το νέο φορολογικό μέτρο θα τις αποτελειώσει: «Υπάρχουν επιχειρήσεις που είναι στο «κόκκινο». Έχουν μεγάλα χρέη στον ΕΦΚΑ, στην ΑΑΔΕ, κόκκινα δάνεια. Όλες οι επιχειρήσεις έχουν αυξημένα λειτουργικά έξοδα με τις αυξήσεις στο ρεύμα και επιπλέον οι τζίροι είναι πολύ πεσμένοι γιατί υπάρχει μεγάλη ακρίβεια που πιέζει τα νοικοκυριά κι αυτό έχει αρνητική επίπτωση στην κατανάλωση και στην κίνηση της αγοράς».

Η αγορά περιμένει πως και πως τα Χριστούγεννα

Αναφορικά με την εικόνα της αγοράς της Ξάνθης  το χαρακτηριστικό είναι ότι ο καλος καιρός ευνοεί την κίνηση αλλά περισσότερο η προσδοκία για τις γιορτές των Χριστουγέννων που παραδοσιακά αυξάνουν την κατανάλωση. Η κίνηση εκτιμάται πως θα τονωθεί και στα τέλη Νοεμβρίου οπότε πραγματοποιείται η Black Friday και ο Εμπορικός σύλλογος ζητά από την τοπική κοινωνία να στηρίξει μικρές τοπικές επιχειρήσεις και όχι μεγάλες πολυεθνικές.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

28 στρέμματα για νέες κοινωνικές κατοικίες στην Ξάνθη

Το νέο μοντέλο στεγαστικής πολιτικής που προωθείται από την κυβέρνηση Το πρόγραμμα θα εστι…