Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Βουλή: Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη την Τετάρτη

Βουλή: Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη την Τετάρτη

0

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης θα συναντηθούν την Τετάρτη (10:00), για πρώτη φορά, στο γραφείο του στη Βουλή του πρώτου στη Βουλή, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητας τους και λοιπές διατάξεις».

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, όπου ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις θέσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το Μεσανατολικό και τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. «Τόνισε το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη αυτοάμυνα, πάντοτε σύμφωνα με το Διεθνές και το Ανθρωπιστικό Δίκαιο, αλλά και το γεγονός ότι η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που δεν εκφράζει τον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος εκφράζεται θεσμικά μέσα από την Παλαιστινιακή Αρχή».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν αναφέρθηκε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση για την αποχή στην ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα».

Επίσης, ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε «απολύτως επιβεβλημένο να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι και, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο, να υπάρξει και μία «ανθρωπιστική παύση», έτσι ώστε να μπορέσουν οι άμαχοι να προστατευθούν» και να προστατευθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές.

Αναφέρθηκε, ακόμα, στην ανάγκη να εξασφαλιστεί η μη επέκταση των συγκρούσεων αλλά και στην πάγια θέση της Ελλάδας για τη λύση των δύο κρατών για να αντιμετωπιστεί το παλαιστινιακό ζήτημα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σήμερα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο (11:00).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χάθηκε το τρένο για Δράμα – Ξάνθη

«Η γραμμή Δράμα -Ξάνθη δεν είναι εύκολη στην υλοποίησή της, θέλει αρκετή δουλειά…», είπε ο…