Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κάλπες για τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 

Κάλπες για τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 

0

Όσα πρέπει να ξέρετε

Στις εσωκομματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τον δεύτερο γύρο της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου, μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου αλλά και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου. Παλιά μέλη θεωρούνται όσα έχουν εγγραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Για το εξωτερικό ισχύει ο κατάλογος όσων είχαν ήδη εγγραφεί για τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου. Νέα μέλη δεν εγγράφονται, ούτε μπορούν να ψηφίσουν στις 24 Σεπτεμβρίου.

Όσα πρέπει να ξέρετε

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιούνται οι επαναληπτικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάδειξη προέδρου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 και θα κλείσουν στις 20:00.

  1. Πώς ψηφίζω για πρόεδρο;

Στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι και όσες ψήφισαν στις 17 Σεπτεμβρίου, καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου (παραπάνω οι αναλυτικές οδηγίες από την ΚΕΦΕ). Οι ψηφοφόροι επιλέγουν μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη, Έφης Αχτσιόγλου και «λευκού».

  1. Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8:00 μέχρι και τις 20:00.

  1. Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους Περιφέρειας.

  1. Τί πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

  1. Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 μέχρι τις 20:00.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα Κασσελάκη από την Ξάνθη για την ακρίβεια που φτωχοποιεί τη Θράκη

Βόλτα στο κέντρο της πόλης με πολλές χειραψίες και selfies με καταστηματάρχες και πολίτες …