Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο

Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο

0

 

-1 μεγάλη μελιτζάνα ή 2 μέτριες (θέλουμε 120-150 gr ψημένης μελιτζάνας)

-75ml ( 5 κουταλιές) ελαιόλαδο

-1 μέτριο κρεμμύδι (περίπου 60 gr καθαρισμένο)

-1 πατάτα (120gr-150gr καθαρισμένη)

-1 ντομάτα τριμμένη (περίπου 150 gr)

-150 gr χοντροτριμμένα τυριά της επιλογής μας (κάποια να λιώνουν)

-1 αυγό

-2-3 σκελίδες σκόρδο

-2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

-Περίπου 1 κούπα (140 gr ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-Αλάτι, Πιπέρι

 

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και μετά σε μικρούς κύβους (σαν μεγάλα ζάρια). Τις αλατίζουμε ελαφρά και τις ανακατεύουμε με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Τις απλώνουμε σε ένα σκεύος ώστε να έχουν μια στρώση και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς, να μαλακώσουν λίγο.

Τις βάζουμε σε μπολ ανάμειξης. Τρίβουμε στον τρίφτη της ντομάτας την πατάτα, την ντομάτα και το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στις μελιτζάνες (αυτό μπορεί να γίνει και στο multi με μικρά κοφτά χτυπήματα, να μη γίνουν πολτός αλλά μικρά κομματάκια). Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο, το αυγό, 100gr από τα τυριά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλεύρι μας και το ενσωματώνουμε με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα (ώστε να μη λιώσουν οι μελιτζάνες).

Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο 20-22cm ή άλλο ανάλογου μεγέθους και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο (αντιστάσεις) για 35-40 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια. Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα τυριά και ξαναφουρνίζουμε μέχρι για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν! Σερβίρουμε την πίτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…