Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κρεατότουρτα Χανίων

Κρεατότουρτα Χανίων

0

Για τη ζύμη:

-3 φακελάκια ξηρή μαγιά

-½ φλιτζάνι χλιαρό νερό

-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

-2 κ. σ. στακοβούτυρο

-3 αυγά

-1 γιαούρτι πλήρες

-1 κ. γλ. αλάτι

-1 φλιτζάνι ζωμό από το κρέας που βράσαμε ή νερό

-1 κιλό αλεύρι μαλακό περίπου

Για τη γέμιση:

-1,5 κιλό κρέας αρνάκι ψαχνό

-1 φλιτζάνι στάκα ή 2 κ. σ. στακοβούτυρο

-½ κιλό μαλάκα

-¼ μυζήθρα γλυκιά

-250γρ. γραβιέρα

-Αλάτι, πιπέρι

-1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος

-½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Για την επικάλυψη:

-1 κρόκο αυγού αραιωμένο με μία κουταλιά νερό

-Σουσάμι

Βράζουμε το κρέας σε μία γεμάτη κατσαρόλα με νερό και το ξαφρίζουμε με μία τρυπητή κουτάλα.

Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά, αλατίζουμε, και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Όταν γίνει, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ, ενώ τον ζωμό τον σουρώνουμε και τον κρατάμε σε δοχείο.

Ζυμώνουμε στο μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης, μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει. Αφήνουμε 1-2 ώρες να ξεκουραστεί.

Ζυμώνουμε τη ζύμη μας ξανά και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη. Ανοίγουμε μεγαλύτερο το πρώτο φύλλο και το απλώνουμε ώστε να περισσεύει λίγο στα πλάγια σε ένα λαδωμένο ταψί 34 εκ.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης με τον ζωμό του κρέατος και τα αραδιάζουμε πάνω στο στρωμένο φύλλο.

Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε ενώνοντάς το με τα πλαϊνά του κάτω.  Αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό περιβάλλον.

Αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε την πίτα μας στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα, σκεπασμένη με αντικολλητικό χαρ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…