Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε εξέλιξη Συμπόσιο θερμοδυναμικής τιμής ένεκεν των 50 χρόνων από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή

Σε εξέλιξη Συμπόσιο θερμοδυναμικής τιμής ένεκεν των 50 χρόνων από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή

0

Ολοκληρώνεται στις 15 Ιουλίου με ερευνητές και ακαδημαϊκούς, προερχόμενους από 30 ιδρύματα από 11 χώρες

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Texas A&M Engineering του Πανεπιστημίου Texas A&M των ΗΠΑ, με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, συνδιοργανώνουν το Συμπόσιο Θερμοδυναμικής Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, στις 10-15 Ιουλίου 2023, στην Ελλάδα, για να γιορτάσουν τα 150α γενέθλια του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή και τη συμβολή του στις θετικές επιστήμες και τις επιστήμες του μηχανικού.

Το 2023 συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, του ιδρυτή της αξιωματικής διατύπωσης της θερμοδυναμικής και του λογισμού των παραλλαγών, μεταξύ άλλων σημαντικών επιτευγμάτων στα μαθηματικά και τις επιστήμες της μηχανικής.

Παγκοσμίου φήμης ερευνητές και ακαδημαϊκοί, προερχόμενοι από 30 ιδρύματα από 11 χώρες, θα συναντηθούν στη Βόρεια Ελλάδα για να συμμετάσχουν στις εργασίες του Συμποσίου, οι οποίες συνολικά θα λάβουν χώρα σε Θεσσαλονίκη, Στάγειρα, Άβδηρα, Αλεξανδρούπολη, Νέα Βύσσα και Ορεστιάδα.

Στην Αλεξανδρούπολη οι εργασίες του συμποσίου θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, στο Ramada Plaza by Wyndham Thraki Hotel.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοβαρό πρόβλημα για τα ΚΔΑΠΑμεΑ η καθυστέρηση πληρωμής των δομών

Από το Σεπτέμβριο του 2023 διενεργούνται πληρωμές μόνο κατά ένα ποσοστό   Σε ανοιχτή …