– 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
– 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
– 1 συσκ. ζαχαρούχο καραμελωμένο
– 2 συσκ. μπισκότα της αρεσκείας σας (απλά ή γεμιστά)
Για το σερβίρισμα
– Λίγη καραμέλα γάλακτος dulce de leche (ή λιωμένη σοκολάτα)
– Καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Χτυπάμε πρώτα την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλας. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο μίγμα. Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν. Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε απαλά.
Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος. Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα. Αδειάζουμε και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά. Ισιώνουμε την επιφάνεια.
Παγώνουμε στην κατάψυξη για να σερβίρουμε ή το παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί και να κόβεται σε κομμάτια. Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού που το περνάμε περιμετρικά στο τσέρκι να ξεκολλήσει.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Περιχύνουμε με καραμέλα γάλακτος ή λιωμένη σοκολάτα.
Γαρνίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.