Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φριτάτα με πατάτες, πιπεριές και θυμάρι

Φριτάτα με πατάτες, πιπεριές και θυμάρι

0

-4 μεγάλα αβγά

-2 ασπράδια

-1 μέτρια πατάτα βρασμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες

-10 ml, ελαιόλαδο

-2 πράσινες η κόκκινες πιπεριές

-κομμένες σε λεπτές ροδέλες

-1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

-1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

-½ κ. τ.καφέ ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

-αλάτι

-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ζεσταίνουμε το λάδι, σε μέτρια θερμοκρασία, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (Προσοχή, να έχει πυρίμαχο ή μεταλλικό χερούλι, γιατί μετά θα το βάλουμε στο φούρνο). Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, σοτάρομε ελαφρά για 5-6 λεπτά.  Στα τρία τελευταία λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο (αν το βάλουμε από την αρχή υπάρχει κίνδυνος να μαυρίσει και να δώσει άσχημη γεύση).

Προσθέτουμε τις πατάτες, το θυμάρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας απαλά, για 1-2 λεπτά ακόμα. Ανάβουμε το γκριλ. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια και τα ρίχνουμε στους κρόκους. Ρίχνουμε το μείγμα στα λαχανικά ανακατεύοντας απαλά ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε τη φριτάτα, χωρίς να ανακατώνουμε για μερικά λεπτά. Λίγο πριν πήξει εντελώς (προσοχή, πρέπει να κρατάει λίγο ζουμάκια γιατί όταν ψηθεί στο γκριλ, θα στεγνώσει), μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Βγάζουμε από τον φούρνο τη φριτάτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3-4 λεπτά, την ξεκολλάμε από τα πλαϊνά τοιχώματα του τηγανιού και με τέχνη την «γλιστράμε» στην πιατέλα.

Κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

  • patatopita-melitzana

    Πατατόπιτα με μελιτζάνες

    1 φύλλο σφολιάτας 1 κρεμμύδι 1 πράσο αλάτι πιπέρι 2 κ.σ. θυμάρι 2 σκ. σκόρδο 1 μελιτζάνα 6…
  • Ρολάκια τυριού

      -550 γρ αλεύρι -1 πακέτο ξηρή μαγιά -1 κουτ αλάτι -1 κουτ ζάχαρη -2 αυγά -250 ml. γ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …