Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπανανόψωμο στο τηγάνι

Μπανανόψωμο στο τηγάνι

0

-2 μπανάνες

-3 αβγά

-120 γρ καστανή ζάχαρη

-65 γρ σουσαμέλαιο

-1 φλ. καφέ γάλα αμυγδάλου

-130 γρ αλεύρι ΓΟΧ

-3 κ.τ.σ. (φουσκωτές) νιφάδες βρώμης αλεσμένες

-1 κ.τ.γλ. μπέικιν πάουντερ

-1 κ.τ.γλ. σόδα

-1/3 κ.τ.γλ αλάτι

-1 βανιλίνη

-1 κ.τ.σ. κανέλα σκόνη

-Μια χούφτα καρυδόψιχα χοντροκομμένη

-3 κουταλιές σταγόνες σοκολάτας

Καλύπτουμε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο και μετά με λαδόχαρτο και το βάζουμε στο μάτι σε χαμηλή φωτιά να θερμανθεί.

Χτυπάμε καλά τα αβγά με το σουσαμέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις μπανάνες, κοσκινίζουμε όλα τα μαζί τα στερεά υλικά και σ’ αυτά προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες, την σπασμένη καρυδόψιχα και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε  και αδειάζουμε ο μείγμα στο ζεσταμένο τηγάνι.

Σκεπάζουμε με καπάκι έτσι ώστε να παίρνει αέρα (βάζουμε ενδιάμεσα ξύλινες κουτάλες). Χρειάστηκε περίπου τρία τέταρτα σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος αναποδογυρίζουμε το γλυκό και το έψησα για 1-2 λεπτά και από την άλλη πλευρά.

Το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη πριν κόψουμε.

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …