-2 μπανάνες
-3 αβγά
-120 γρ καστανή ζάχαρη
-65 γρ σουσαμέλαιο
-1 φλ. καφέ γάλα αμυγδάλου
-130 γρ αλεύρι ΓΟΧ
-3 κ.τ.σ. (φουσκωτές) νιφάδες βρώμης αλεσμένες
-1 κ.τ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-1 κ.τ.γλ. σόδα
-1/3 κ.τ.γλ αλάτι
-1 βανιλίνη
-1 κ.τ.σ. κανέλα σκόνη
-Μια χούφτα καρυδόψιχα χοντροκομμένη
-3 κουταλιές σταγόνες σοκολάτας
Καλύπτουμε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο και μετά με λαδόχαρτο και το βάζουμε στο μάτι σε χαμηλή φωτιά να θερμανθεί.
Χτυπάμε καλά τα αβγά με το σουσαμέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις μπανάνες, κοσκινίζουμε όλα τα μαζί τα στερεά υλικά και σ’ αυτά προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες, την σπασμένη καρυδόψιχα και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε ο μείγμα στο ζεσταμένο τηγάνι.
Σκεπάζουμε με καπάκι έτσι ώστε να παίρνει αέρα (βάζουμε ενδιάμεσα ξύλινες κουτάλες). Χρειάστηκε περίπου τρία τέταρτα σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος αναποδογυρίζουμε το γλυκό και το έψησα για 1-2 λεπτά και από την άλλη πλευρά.
Το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη πριν κόψουμε.