Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπανανόψωμο στο τηγάνι

Μπανανόψωμο στο τηγάνι

0

-2 μπανάνες

-3 αβγά

-120 γρ καστανή ζάχαρη

-65 γρ σουσαμέλαιο

-1 φλ. καφέ γάλα αμυγδάλου

-130 γρ αλεύρι ΓΟΧ

-3 κ.τ.σ. (φουσκωτές) νιφάδες βρώμης αλεσμένες

-1 κ.τ.γλ. μπέικιν πάουντερ

-1 κ.τ.γλ. σόδα

-1/3 κ.τ.γλ αλάτι

-1 βανιλίνη

-1 κ.τ.σ. κανέλα σκόνη

-Μια χούφτα καρυδόψιχα χοντροκομμένη

-3 κουταλιές σταγόνες σοκολάτας

Καλύπτουμε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο και μετά με λαδόχαρτο και το βάζουμε στο μάτι σε χαμηλή φωτιά να θερμανθεί.

Χτυπάμε καλά τα αβγά με το σουσαμέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις μπανάνες, κοσκινίζουμε όλα τα μαζί τα στερεά υλικά και σ’ αυτά προσθέτουμε τις λιωμένες μπανάνες, την σπασμένη καρυδόψιχα και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε  και αδειάζουμε ο μείγμα στο ζεσταμένο τηγάνι.

Σκεπάζουμε με καπάκι έτσι ώστε να παίρνει αέρα (βάζουμε ενδιάμεσα ξύλινες κουτάλες). Χρειάστηκε περίπου τρία τέταρτα σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος αναποδογυρίζουμε το γλυκό και το έψησα για 1-2 λεπτά και από την άλλη πλευρά.

Το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη πριν κόψουμε.

  • Σουσαμόπιτα

    -1 πακέτο φύλλο κρούστας -2 ½ φλ. σουσάμι καβουρδισμένο -1 ½ φλ. φρυγανιά αλεσμένη -1 ½ φλ…
  • Ρολάκια κανέλας με κολοκύθα

    -2 φύλλα σφολιάτας –300 γρ. πουρέ από γλυκιά κολοκύθα –40 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη –1 κουτα…
  • tarta kydoni

    Τάρτα με κυδώνια και αμύγδαλα

    Για τη ζύμη -200 γρ. αλεύρι σκληρό Νο 1 -175 γρ. βούτυρο αγελαδινό -25 γρ. ζάχαρη -1 αυγό …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σαλάτα με ψητά παντζάρια και όσπρια

για τη σαλάτα -4 παντζάρια μέτρια -4 κρεμμύδια μέτρια, ξερά -λίγες σταγόνες ξίδι από σταφύ…