Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Ένα ποίημα-αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τον Θ. Μουσόπουλο στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Ένα ποίημα-αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τον Θ. Μουσόπουλο στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

0

Το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Μουσόπουλος μίλησε για τη θέση της γυναίκας στην αρχαία ελληνική λογοτεχνία κατά τον Πλάτωνα και κατά τον Αριστοτέλη

Π. Στάντσιου στο «Ε»: «Μέσα από αυτή την εκδήλωση τιμήθηκε για ακόμη μία φορά ο αγώνας της γυναίκας και η προσπάθειά της να είναι αποδεκτή και αναγνωρίσιμη ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας»

Το απόγευμα της Τρίτης 07/03 στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, ο κ. Θανάσης Μουσόπουλος επέλεξε να αναφερθεί στη θέση της γυναίκας στην αρχαία ελληνική λογοτεχνία κατά τον Πλάτωνα και κατά τον Αριστοτέλη. Επιστέγασμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η απαγγελία του ποιήματος «Γυναίκα» από τον ίδιο τον δημιουργό στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Επιπροσθέτως, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, κα Πέπη Στάντσιου σε μία απόπειρα να μεταφέρει στο «Ε» το κλίμα της εκδήλωσης, υπογραμμίζει: «Βέβαια η συζήτηση δεν περιορίστηκε μονάχα στους φιλοσόφους Πλάτωνα και Αριστοτέλη. Απεναντίας, ο κ. Μουσόπουλος έκανε μνεία και σε άλλους σημαίνοντες λογοτέχνες, οι οποίοι έχουν εξετάσει τη θέση της γυναίκας, την πορεία της, όπως επίσης και τους αγώνες για ισοτιμία και δίκαιη μεταχείριση».

«Δεν χωρά αμφιβολία πως μπορούμε να μιλάμε για μία πολύ όμορφη εκδήλωση, ‘’γεμάτη’’ με γνώσεις αναφορικά με αυτά τα ζητήματα. Αν και γίνονται πολλές εκδηλώσεις για το θέμα, παρόλα αυτά υπήρχε ικανοποιητική συμμετοχή. Νομίζω, λοιπόν, πως μέσα από αυτή την εκδήλωση τιμήθηκε για ακόμη μία φορά ο αγώνας της γυναίκας και η προσπάθειά της να είναι αποδεκτή και αναγνωρίσιμη ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας», επισημαίνει η κα Στάντσιου καταληκτικά.


“Γυναίκα”

 γυναίκα με τα μικρά τα γράμματα

γυναίκα με τα μεγάλα έργα

γυναίκα η άλλη όψη του όνειρου

γυναίκα η άλλη όψη του σύννεφου

γυναίκα η όψη της ζωής

η όψη της αλήθειας γυναίκα

κύκλος σε όλες τις διαστάσεις

αναζήτηση της ανάσας γυναίκα

( 2019- Θανάσης Μουσόπουλος)

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …