Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοχύλια γεμιστά με τυριά και σπανάκι

Κοχύλια γεμιστά με τυριά και σπανάκι

0

-500 γραμμάρια ζυμαρικά, κοχύλια giant (τα πολύ μεγάλα που είναι για γέμισμα)

-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες

-200 γραμμάρια σπανάκι χοντροκομμένο

-½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

-½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

-420 γραμμάρια ανθότυρο

-100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

-200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο

-100 γραμμάρια τυρί κρέμα

-1 αυγό

-2-3 τσιμπιές μοσχοκάρυδο

-Αλάτι, πιπέρι

-200γρ τριμμένη μοτσαρέλα

-μαϊντανό για το σρβίρισμα

Για τη σάλτσα:

-400 γραμμάρια ντοματοχυμό συμπυκνωμένο

-1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι αποξηραμένο

-1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

-Αλάτι, Πιπέρι

-½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το λιωμένο σκόρδο και μόλις βγάλει το άρωμά του προσθέτουμε το σπανάκι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν, να βγάλουν τα υγρά τους και να μείνουν μισά σε όγκο. Αφού φύγουν τα υγρά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα τυριά, το σπανάκι, λίγο αλάτι, πιπέρι ,το αυγό, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί μια σφιχτή, γέμιση και την αφήνουμε  στην άκρη.

Βράζουμε τα κοχύλια σε άφθονο αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους κι όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ξεβγάζουμε με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας απλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια στήνουμε το φαγητό μας.

Παίρνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό σκεύος φούρνου, ρίχνουμε στον πάτο του αρκετή από τη σάλτσα ώστε να καλυφθεί. Παίρνουμε  ένα – ένα τα ζυμαρικά στα χέρια μας και τα γεμίζουμε προσεκτικά για να μην σπάσουν, με τη γέμιση. Κάθε κοχύλι θα πάρει περίπου ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού γέμιση. Τοποθετούμε τα κοχύλια περιμετρικά του σκεύους, πηγαίνοντας προς τα μέσα, σαν να φτιάχνουμε ομόκεντρους κύκλους.

Μόλις γεμίσουμε το σκεύος με τα κοχύλια τότε παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα που περίσσεψε επάνω στα κοχύλια. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180ο , για είκοσι λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ψήνουμε άλλα 10 λεπτά να ροδίσει και σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με λίγο τριμμένο μαϊντανό ζεστό το φαγητό μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα σε στρώσεις

-1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια κοσκινισμένο (3 τσουρέκια) -250 γραμμάρια βούτυρο -5 αυγά -38…