Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σελινόριζα λεμονάτη

Σελινόριζα λεμονάτη

1

-2 σελινόριζες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια

-2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια

-1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

-1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες

-Χυμό από 2 λεμόνια

-1\2 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

-1 λίτρο ζωμό λαχανικών

-Αλάτι, Πιπέρι

-Ελαιόλαδο

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τo κρεμμύδι και το σοτάρουμε για μερικά 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τη σελινόριζα, τις πατάτες και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Λίγο πριν από το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε τον άνηθο.

Δοκιμάζουμε, να δούμε αν το φαγητό χρειάζεται λίγο λεμόνι ακόμα, διορθώνουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

  • Παστίτσιο μανιταριών

    -500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο -1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλ…
  • Μπριάμ με ζυμαρικά

    -2 κολοκυθάκια -1 μελιτζάνα -1 κρεμμύδι -200 γραμμάρια ντοματίνια -2 σκελίδες σκόρδο -Αλάτ…
  • Μελιτζάνες στιφάδο

    -5 μελιτζάνες τσακώνικες -1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο -4 ντομάτες ξεφλουδισμένες -1/2 φλι…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κατσικάκι γεμιστό στο φούρνο

-1 ολόκληρο κατσικάκι γάλακτος, βάρους έως 9-10 κιλών (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το «σπάσ…