Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πουρές από φασόλια με μανιτάρια σοτέ

Πουρές από φασόλια με μανιτάρια σοτέ

0

Για τον πουρέ:

500 γραμμάρια φασόλια μέτρια Agrino

220 γραμμάρια γάλα

100 γραμμάρια βούτυρο

2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

Για τα μανιτάρια:

200 γραμμάρια ασπρομανίταρα

200 γραμμάρια πλευρώτους

200 γραμμάρια κίτρινα πλευρώτους

200 γραμμάρια λεντιλούλα

5 κουταλιές ελαιόλαδο

½ κρεμμύδι

½ σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τοποθετείτε τα φασόλια σε ένα μπολ με μπόλικο νερό από βραδύς για να μουλιάσουν και να φουσκώσουν. Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τα φασόλια και τα αφήνετε να βράσουν για 60-70 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο παραπάνω από το κανονικό. Όταν τα φασόλια είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε σε 3-4 δόσεις σε ένα μπλέντερ μαζί με τις ανάλογες ποσότητες γάλακτος και βουτύρου και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή πουρέ. Τοποθετείτε τον πουρέ σε ένα μπολ, προσθέτετε το ψιλοκομμένο θυμάρι και δενδρολίβανο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Για τα μανιτάρια, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά. Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τον πουρέ φασολιών με τα σοταρισμένα μανιτάρια από πάνω, περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά

-12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες -500 γρ. αρακάς -2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρ…