Για τον πουρέ:
500 γραμμάρια φασόλια μέτρια Agrino
220 γραμμάρια γάλα
100 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
Για τα μανιτάρια:
200 γραμμάρια ασπρομανίταρα
200 γραμμάρια πλευρώτους
200 γραμμάρια κίτρινα πλευρώτους
200 γραμμάρια λεντιλούλα
5 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι
½ σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τοποθετείτε τα φασόλια σε ένα μπολ με μπόλικο νερό από βραδύς για να μουλιάσουν και να φουσκώσουν. Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε τα φασόλια και τα αφήνετε να βράσουν για 60-70 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο παραπάνω από το κανονικό. Όταν τα φασόλια είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε σε 3-4 δόσεις σε ένα μπλέντερ μαζί με τις ανάλογες ποσότητες γάλακτος και βουτύρου και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή πουρέ. Τοποθετείτε τον πουρέ σε ένα μπολ, προσθέτετε το ψιλοκομμένο θυμάρι και δενδρολίβανο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Για τα μανιτάρια, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά. Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τον πουρέ φασολιών με τα σοταρισμένα μανιτάρια από πάνω, περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.