Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μ. Τσέπελης: Στοίχημα ανάπτυξης η αξιοποίηση του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Μ. Τσέπελης: Στοίχημα ανάπτυξης η αξιοποίηση του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

0

Πραγματοποιήθηκε από την ΠΕΔ ΑΜΘ ημερίδα για το σχεδιασμό των στρατηγικών του χρηματοδοτικού προγράμματος για τη νέα περίοδο 2021-2027

Ενόψει του σχεδιασμού των νέων στρατηγικών ΒΑΑ, περιόδου 2021-2027 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Κομοτηνή ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Υλοποίηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στην ΠΑΜΘ».

Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, όπως και συνεργάτες του, που θα επιφορτιστούν με την ευθύνη σύνταξης της στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου μας, παρουσιάστηκε από τα στελέχη της ΕΕΤΑΑ -βασικό συνεργάτη της ΠΕΔ ΑΜΘ- η μελέτη για την αποτίμηση των χωρικών στρατηγικών της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, μέσα από την οποία αναδεικνύονται τόσο τα δυνατά σημεία όσο και οι αδυναμίες που εντοπίστηκαν στον σχεδιασμό, τη διαδικασία διαβούλευσης και το σύστημα διακυβέρνησης των υλοποιούμενων σχεδίων.

Η αξιοποίηση των διαπιστώσεων και των προτάσεων της Μελέτης κρίνεται ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση και υλοποίηση των νέων σχεδίων ΒΑΑ των Δήμων για την Προγραμματική Περίοδο 2021- 2027, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν μέσα από το ΠΕΠ ΑΜΘ.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ και του προέδρου της, Βασίλη Μαυρίδη, καθώς, όπως τόνισε, οι χρηματοδοτήσεις που θα εκταμιευτούν θα δώσουν μια ουσιαστική αναπτυξιακή ώθηση στις περιοχές παρέμβασης.

«Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα -και άρα τη δέουσα προσοχή- σε αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο. Όπως είναι γνωστό δεν είχαμε ενταχθεί την προηγούμενη τετραετία με συνέπεια, ο Δήμος μας να παρουσιάσει ένα τεράστιο έλλειμμα», τόνισε ο Δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι το ΒΑΑ «αποτελεί ένα στοίχημα για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής, το οποίο, ο Δήμος Ξάνθης δεν πρόκειται να χάσει».

«Να σημειωθεί ότι για τον Δήμο μας, η Ζώνη Παρέμβασης αφορά στο αστικό κομμάτι, από την Πλατεία Διοικητηρίου έως το Αμοιρίδειο -μια συνολική παρέμβαση που θα ανατρέψει την εικόνα του αστικού περιβάλλοντος και θα θέσει νέα δεδομένα στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Ξάνθης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών», τόνισε σχετικά η δημοτική αρχή.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διαμορφώνοντας την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Συνέντευξη με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δαμιανό Καγγελίδη

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Μαζί για την Αλλαγή» επισημαίνει: «Εμείς πιστεύο…