-16 κανελόνια
-250 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
-150 γραμμάρια μείγμα τυριών
Για την γέμιση:
300 γραμμάρια φακές ψιλές
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
2 πράσα
1 καρότο
1 κρεμμύδι
120 γραμμάρια λευκό κρασί
200 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
200 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
120 γραμμάρια φέτα χοντροσπασμένη
120 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις φακές για 30 λεπτά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα πράσα σε τέταρτα κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες, το καρότο σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε ένα δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε το πράσο μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε την τριμμένη τομάτα και τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Όταν το πράσο με το κρεμμύδι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε τις φακές μαζί με την χοντροσπασμένη φέτα, το τριμμένο κασέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε την μίση σάλτσα τομάτας σε ένα πυρέξ, τοποθετείτε την γέμιση σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλο άνοιγμα, γεμίζετε τα κανελόνια, τα τοποθετείτε κολλητά, το ένα δίπλας το άλλο, στο πυρέξ, απλώνετε την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας και πασπαλίζετε με το μείγμα τυριών.
Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180ο C για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσουν και να πάρουν χρώμα τα τυριά