Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Οι «Έντιμοι Απατεώνες» φωτίζουν τα Χριστούγεννα με τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη

Οι «Έντιμοι Απατεώνες» φωτίζουν τα Χριστούγεννα με τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη

0

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο

Παράλληλα θα γίνει συλλογή τροφίμων και βρεφικών ειδών, τα οποία θα διανεμηθούν σε κοινωνικά ευπαθείς οικογένειες

Την Τετάρτη στις 28 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00μ.μ. θα λάβει η χώρα η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα «Έντιμοι Απατεώνες στο Δημοτικό Αμφιθέατρο. Οι «Έντιμοι Απατεώνες» είναι μια νεανική θεατρική ομάδα που αποτελείται από μαθητές και φοιτητές με δυναμική καλλιτεχνική και εθελοντική παρουσία στην Ξάνθη τα τελευταία δέκα χρόνια οι οποίοι κάθε Αύγουστο ανεβάζουν αφιλοκερδώς μία θεατρική παράσταση στο Θερινό Δημοτικό αμφιθέατρο με ελεύθερη είσοδο και σκοπό να μαζέψουν τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης.

Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη είναι μία εξαιρετικά αιχμηρή και άκρως επίκαιρη κωμωδία. Σε μια εποχή απόλυτης πολιτικής και κοινωνικής παρακμής, οι γυναίκες με αρχηγό την Πραξαγόρα μεταμφιέζονται σε άνδρες και καταφέρνουν να πάρουν την εξουσία προτείνοντας ένα νέο καθεστώς κοινοκτημοσύνης. Στην παράσταση, επιχειρείται να αναδειχθεί τόσο η πολιτική όσο και η βαθιά ποιητική πλευρά του έργου: αυτό το ονειρικό, υπερβατικό στοιχείο που τόσο περίτεχνα μπλέκει ο Αριστοφάνης με την τρέλα που χαρακτηρίζει το κωμικό του σύμπαν.

Η παράσταση υποστηρίζεται ενεργά από τον Σύλλογο Ρομποτικής Ξάνθης «RoboSpecialists». Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων και βρεφικών ειδών, τα οποία θα διανεμηθούν σε κοινωνικά ευπαθείς οικογένειες μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης, καθώς και με τη βοήθεια του πρώτου Εθελοντικού Συντονιστικού Κέντρου Humanity Greece.

Είσοδος Ελεύθερη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Ηλίας Φουντούλης και ο Άγγελος Σπηλιόπουλος έρχονται στην Ξάνθη με την παράσταση «Τόσο Όσο»

Την Πέμπτη 18 Απριλίου στο Nostos Live Όταν ο Άγγελος και ο Ηλίας γνωρίστηκαν, ήταν Τρίτη …