Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τίτλοι τέλους στη δωρεάν μεταφορά φοιτητών στην Ξάνθη

Τίτλοι τέλους στη δωρεάν μεταφορά φοιτητών στην Ξάνθη

0

Λήγει  η παράταση της σύμβαση στις 23 Δεκεμβρίου – Δεν θα ξαναβγεί διαγωνισμός – Οι πρυτανικές αρχές το δήλωσαν στο Δ.Σ.  των Αστικών Ξάνθης

 

Θα συνεχιστούν τα δρομολόγια με 0,60 και 20 ευρώ η μηνιαία κάρτα

 

 

Τίτλοι τέλους μπαίνουν στην δωρεάν μεταφορά φοιτητών στις 23 Δεκεμβρίου 2022. Μία εθιμική πράξη 45 ετών για το ΔΠΘ που αποτελούσε και ένα κίνητρο για την επιλογή για σπουδές στο ακριτικό πανεπιστήμιο με απόφαση του ίδιου του Ιδρύματος καταργείται και έτσι πλέον η μεταφορά των φοιτητών από την πόλη προς την Πανεπιστημιούπολη και αντίστροφα θα έχει κόστος για τους φοιτητές.

Τέλος στην δωρεάν μεταφορά των φοιτητών από 23/12/2022

΄Όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος των Αστικών Λεωφορείων Ξάνθης κ. Ζήσης Τσαβδάρης η σύμβαση με τον Πανεπιστήμιο λήγει στις 23 Δεκεμβρίου 2023. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για την παράταση που είχε δοθεί κατόπιν συμφωνίας καθώς η κύρια σύμβαση είχε λήξει τέλος Αυγούστου. Στην συνέχεια σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη δόθηκε παράταση για άλλους τρεις μήνες. Το ίδιο όμως  δεν συνέβη στην Κομοτηνή.

Οι πρυτανικές αρχές το δήλωσαν στο Δ.Σ.  των Αστικών- Τέλος οι δωρεάν μεταφορές φοιτητών λόγω έλλειψης χρημάτων

Όπως ανέφερε ο κ. Τσαβδάρης στο «Ε» αυτή η παράταση είναι η τελευταία καθώς οι πρυτανικές αρχές δήλωσαν ξεκάθαρα πως δεν θα συνεχιστεί η δωρεάν μεταφορά φοιτητών που πλήρωνε το Πανεπιστήμιο λόγω έλλειψης χρημάτων.

0,60 η μεταφορά φοιτητών – 20 ευρώ η μηνιαία κάρτα

Με απόφασή του το Διοικητικό συμβούλιο των Αστικών προτίθεται να συνεχίσει τα δρομολόγια προς την Πανεπιστημιούπολη με αντίτιμο στα 60 λεπτά και την μηνιαία κάρτα στα 20 ευρώ.

Αντιδράσεις φοιτητών και τοπικών φορέων – Ψήφισμα στήριξης από τον δήμο Ξάνθης

Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα της κατάργησης της δωρεάν μεταφοράς είχε προκαλέσει αντιδράσεις από  τους φοιτητές τον Σεπτέμβριο μετά την άφιξη τους στην πόλη μας. Μάλιστα υπήρξαν ανακοινώσεις από κόμματα και τοπικούς φορείς που δήλωναν τη στήριξή τους προς τους φοιτητές προκειμένου να συνδράμουν τις πρυτανικές αρχές για την εξεύρεση λύσης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης, ’’Η ΓΕΦΥΡΑ’’ σε σχετική του ανακοίνωση τόνισε πως η δωρεάν μεταφορά των φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ήταν πάντα μία από τις σημαντικότερες παροχές προς την φοιτητική κοινότητα ,ώστε να είναι δυνατή η απρόσκοπτη φοίτηση, καθώς η πλειοψηφία των κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά και των εστιών βρίσκονται εκτός του αστικού κέντρου, επισημαίνοντας πως η αναστολή της δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό τη μετακίνηση τον φοιτητών και ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται πιο οξυμμένο για τους οικότροφους φοιτητές των Εστιών Κιμμερίων. Να σημειώσουμε επίσης ότι εκπρόσωποι του συλλόγου των φοιτητών είχαν προβεί σε παράσταση διαμαρτυρία στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας και πετυχαίνοντας την έκδοση ψηφίσματος στήριξης της δωρεάν μετακίνησης φοιτητών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…