Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στοίχημα η επαναλειτουργία του δημοτικού πάρκινγκ εντός του 2023  

Στοίχημα η επαναλειτουργία του δημοτικού πάρκινγκ εντός του 2023  

0

Νέα προγραμματική του δήμου Ξάνθης με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή Α.Ε.», κόστους 70.000 ευρώ για συμπληρωματικές μελέτες

 

Μ. Τσέπελης: «Προτεραιότητά μας η αξιοποίηση του πάρκινγκ» – Έτοιμη η μελέτη για  την ανάπλαση της Λ. Στρατού – Βγαίνει ο διαγωνισμός για το ανοιχτό κολυμβητήριο της οδού Πετρελαιοαποθηκών

 

Την επαναλειτουργία του υπόγειου πάρκινγκ της οδού Κ. Μπένης μέσα στο 2023 έχει θέσει ως στόχο η δημοτική αρχή και σ΄ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η νέα προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί  μεταξύ του δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη και του προέδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή Α.Ε.»,  δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής Αθανάσιου Λάπατα.

Προγραμματική ύψους 70.000 για συμπληρωματικές μελέτες στο υπόγειο πάρκινγκ

Με την σύμβαση αυτή ο Οργανισμός αναλαμβάνει να εκπονήσει μια σειρά από συμπληρωματικές μελέτες όπως έλεγχο στατικής επάρκειας , ηλεκτρολογικά και κυκλοφοριακής σύνδεσης με τις παρακείμενες οδούς ώστε να συμπέσει η λειτουργία του με το σύστημα ελεγχόμενης  στάθμευσης το οποίο πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή εντός του 2023 αφού έχει ανακηρυχθεί  ανάδοχος. Οι νέες μελέτες κρίθηκαν σκόπιμες προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες και να προσαρμοστούν στο νέο θεσμικό πλαίσιο για να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας Να σημειώσουμε ότι το υπόγειο πάρκινγκ διαθέτει οικοδομική άδεια, η οποία εκδόθηκε για την κατασκευή του όμως έχουν γίνει τροποποιήσεις από την πάροδο των ετών και χρειάζεται επικαιροποίηση. Επιπλέον, πρέπει να εκπονηθούν νέες μελέτες που απαιτούνται τόσο για την αποκατάσταση των φθορών του κτιρίου, λόγω αχρησίας, όσο και για την προσαρμογή του στις νέες προδιαγραφές όπως ισχύουν σήμερα.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και υπηρεσιών κ. Γιάννης Ζερενίδης έχει γίνει προέλεγχος από τις τεχνικές υπηρεσίες και έχει διαπιστωθεί ότι  χρειάζεται υγρομόνωση στην οροφή. Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση των νέων μελετών που θα εκπονήσει ο Οργανισμός και που έχουν χρονοδιάγραμμα τριών  μηνών και κόστος 70.000 ευρώ. Στην συνέχεια ο φάκελος θα αποσταλεί στο υπουργείο Μεταφορών για  έγκριση και έκδοσης άδειας λειτουργίας.

Στόχος να λειτουργήσει εντός του 2023

Το υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ θα διαθέτει από 100-120 θέσεις στάθμευσης, προβλέψεις για θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.

Η δημοτική αρχή έχει θέσει ως στόχο την επαναλειτουργία του εντός του 2023 ωστόσο δεν έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση αν θα το λειτουργήσει ο δήμος ή θα το δημοπρατήσει. Υπάρχει η σκέψη να λειτουργήσει πιλοτικά ένα διάστημα από το δήμο χωρίς ωστόσο αυτό να αναιρεί και την δημοπράτηση.

Μ. Τσέπελης: «Προτεραιότητά μας η αξιοποίηση του πάρκινγκ»

Αναφερόμενος στην νέα προγραμματική ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Τσέπελης τόνισε: «Η αξιοποίηση της υποδομής του υπόγειου δημοτικού πάρκινγκ αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκησή μας, στο πλαίσιο της πολιτικής μας για τη βιώσιμη κινητικότητα και την παροχή δημόσιων χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης. Η επαναλειτουργία του θα ανακουφίσει τους δημότες και τους επισκέπτες από το χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης, θα δώσει νέα πνοή ενισχύοντας το παραδοσιακό εμπορικό κέντρο και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, αλλάζοντας την εικόνα και τη φυσιογνωμία της».

Έτοιμη η μελέτη για  την ανάπλαση της Λ. Στρατού – Βγαίνει ο διαγωνισμός για το ανοιχτό κολυμβητήριο της οδού Πετρελαιοαποθηκών

Παράλληλα η δημοτική αρχή ετοιμάζει δύο άλλους διαγωνισμούς για ισάριθμα σημαντικά έργα. Πρόκειται για το έργο ανάπλασης της οδού της Λ. Στρατού και τον διαγωνισμό για το ανοιχτό κολυμβητήριο στην οδό Πετρελαιαποθηκών.

Ειδικότερα σ’ ότι αφορά το έργο της Λ. Στρατού έχει προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ, η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η παραλαβή της. Το έργο περιλαμβάνει διαμόρφωση πεζοδρομίων σ’ όλο το μήκος από την οδό Δημοκρίτου έως την γέφυρα Αγίου Κωνσταντίνου με ποδηλατόδρομο, κατάργηση των φαναριών και δημιουργία κυκλικών κόμβων και ασφαλτικά. Σ’ ότι αφορά το ανοιχτό κολυμβητήριο πρέπει να βγει ο διαγωνισμός. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…