1 κιλό χοιρινό λαιμό
1 κιλό πράσο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές κάρυ
4 κουταλιές ελαιόλαδο
40 γραμμάρια βούτυρο
40 γραμμάρια αλεύρι
250 ml λευκό κρασί
600 ml ζωμό κοτόπουλο
1 κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο σε κομμάτια μήκους 4-5 εκ. και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τον χοιρινό λαιμό σε μεγάλες μπουκιές.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα κομμάτια του χοιρινού καλά από όλες τις πλευρές, να πάρουν καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το χοιρινό είναι έτοιμο το αποσύρετε από την κατσαρόλα και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το πράσο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, προσθέτετε το κάρυ μαζί με το βούτυρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τα κομμάτια του χοιρινού, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε το αλεύρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλου μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 45-50 λεπτά.
Όταν χοιρινό είναι έτοιμο και η σάλτσα έχει δέσει, προσθέτετε το ψιλοκομμένο θυμάρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά, αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε.