Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ψαρονέφρι με σταφύλια

Ψαρονέφρι με σταφύλια

1

1 ολόκληρο ψαρονέφρι

2 κ.σ. μουστάρδα

1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

5 κλωνάρια θυμάρι

200 γρ. baby πατάτες, κομμένες στη μέση

100 γρ. κόκκινα σταφύλια

100 γρ. πράσινα σταφύλια

150 ml ζωμός

Αλάτι, Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C, στον αέρα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.

Μεταφέρουμε το ψαρονέφρι σε ένα πιάτο, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το αλατοπιπερώνουμε. Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το καθαρίσουμε, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, για 3-4 λεπτά. Σε ένα ταψάκι, απλώνουμε το θυμάρι, από πάνω τοποθετούμε το ψαρονέφρι. Γύρω του, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τις πατάτες και τα σταφύλια. Προσθέτουμε τον ζωμό, ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και σερβίρουμε.

 

  • Κοντοσούβλι χοιρινό

    -1 κιλό χοιρινό λαιμό, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε κύβους 4×4 εκατοστά -1 κ.σ. πάπρικα …
  • Κιμαλίδικο

    -1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά -400 γρ. κασέρι, τριμμένο -1 φραντζόλα ψωμί, χωρίς κόρ…
  • Χυλοπίτες με κομμάτια χοιρινού

    – 250 γρ. χυλοπίτες – 20 γρ. αλάτι – 1 κ. σ. ελαιόλαδο – 1 κιλά χο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …