Για το κέικ
5 αυγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα λάδι
1 κούπα γιαούρτι
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
3 κούπες αλεύρι
Για τη γέμιση
500 γραμμάρια δαμάσκηνα
1,2 κουταλάκια κανέλα
2,3 κουταλιές φρυγανιά
2,3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια θρυμματισμένα καρύδια ή αμύγδαλα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα.
Πρώτα, πλύνετε, κόψτε στη μέση και σκουπίστε τα δαμάσκηνα. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατέψτε κανέλα, τριμμένη φρυγανιά και καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μια αφράτη κρέμα με μίξερ. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε ξανά, μετά το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τέλος, προσθέτουμε σε μέρη το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Ρίξτε αυτό το μείγμα σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος (μπορείτε, αν δεν έχετε, να το αλείψετε με λάδι και να πασπαλίσετε με φρυγανιά).
Ανακατεύουμε κάθε μισό δαμάσκηνο όμορφα στο έτοιμο μείγμα καστανής ζάχαρης, κανέλας και τριμμένης φρυγανιάς και τα αραδιάζουμε στο μείγμα του κέικ.
Μοιράζουμε τριμμένα καρύδια γύρω από τα δαμάσκηνα.
Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Αν θέλουμε αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.